Rekonstrukce cesty v parku

Ing. Michael Canov

Jak široká veřejnost velmi dobře ví, výstavba přeložky II/592 etapa 1b) byla spojena po několik měsíců s uzavírkou Vítkovské ulice. Objízdná trasa byla původně stanovena v mnohakilometrové délce pouze přes Václavice. Vzhledem k neúnosnosti tohoto řešení jsem rozhodl otevřít (s výjimkou nákladních vozidel) jako nouzovou trasu cestu přes park. Po dokončení 1.etapy přeložky jsme na park nezapomněli. Zhotovitel přeložky firma Eurovia CS a.s. byl tak jako tak smluvně povinen uvést cestu do původního stavu (náklady 100 tis. Kč bez DPH). My jsme se však rozhodli již dříve nepříliš kvalitní cestu vylepšit a dohodli jsme se se zhotovitelem na zhodnocení cesty (použití tzv. balené na asfaltový povrch). To znamenalo sice pro město náklad 200 tis. Kč (bez DPH) nicméně věříme, že budou všichni ti, kteří projevovali své znepokojení nad zničením cesty během uzavírky Vítkovské ulice, opravdu spokojeni. Cesta v délce 306 metrů bude moci býti využívána i jako mikroinline dráha.

Rekonstrukce v hodnotě cca 360 tis. Kč (s DPH) proběhla v pátek 4.9.2009 (pozn. zhotovitel rekonstrukci provedl de facto v režijních nákladech, skutečné by byly o cca 50% vyšší).
Pro úplnost dodávám, že rozježděné okolí cesty budou dávat dopořádku naše VPP pod vedením referenta ORM MěÚ pana Petra Bezvody.

V Chrastavě dne 4. 9. 2009

Ing. Michael Canov, starosta 

Videoklip 
Fotogalerie

Malý chrastavský zázrak - příspěvek PhDr. Františka Vydry