Čekalo nás velké překvapení

Čekalo nás velké překvapení

Ve středu 9. září 2009 jsem se zúčastnil tradiční akce "Setkání se starostou", která se však tentokrát od předchozích lišila. V 17:00 hodin odjelo mikrobusem a několika auty asi třicet zájemců z náměstí před "Zámeček", kde je již očekával Ing. Jan Imlauf, jehož firma realizuje výstavbu termálních lázní. Nejprve nám v prostorách Švejkovy restaurace za pomoci diapozitivů vysvětlil, z čeho se celý rekreační areál bude skládat Pak jsme se vydali přímo tam, kde probíhají stavební práce. Nikdo z nás nechtěl věřit svým očím. Jedeme-li totiž po silnici kolem "Zámečku, žádné změny nevidíme. Napadne nás jistě, že myšlenka postavit tu termální lázně byla pouhou utopií, která je v praxi neproveditelná a na niž se jistě brzy zapomene.

Realita však předčila všechna naše očekávání. Rozsáhlá stavba je již skutečně v pokročilém stádiu. V prostoru za "Zámečkem", kam není ze silnice vidět, se totiž pilně staví. Vzniká tu rekreační areál, který by měl po dokončení přilákat nejen místní občany, ale počítá se s tím, že jeho vhodná poloha poblíž hranic s Německem a Polskem přiláká také mnoho zájemců ze sousedních států

V bývalé tzv. Benešově vile (původně Klingerově vile) se upravují ubytovací prostory, staví se tu koupaliště a kryté bazény pro dospělé i děti, kde se však nebude plavat, ale návštěvníci budou relaxovat v příjemně teplé vodě podobně jako v podobných koupalištích na Slovensku a v Maďarsku

Budou tu i rašelinné koupele jako např. v lázních Kundratice. Velká pozornost se bude věnovat ubytování hostů. Kromě luxusního ubytování ve vile, tu budou k dispozici také chatky a stany. Počítá se s různými volnočasovými aktivitami, měl by tu být důstojný prostor pro kulturní vystoupení (hudební soubory atd.)

Všechny přítomné mile překvapilo, že je dole pod "Zámečkem" již vyhloubeno dno budoucí poměrně velké vodní plochy, kam bude svedeno několik pramenů, které se podle starých map a plánů našly. Právě dole bude vybudováno také parkoviště pro automobily návštěvníků.

Po skončení prohlídky celého areálu se účastníci vrátili do prostor Švejkovy restaurace, kde jim bylo nabídnuto občerstvení.

Všichni si tuto akci pochvalovali. Ti, kdo snad pochybovali, že se termální lázně stanou skutečností, uvěřili a těší se, že již začátkem června příštího roku budou moci využít služeb tohoto atraktivního zařízení.

PhDr. František Vydra 

Videoklip 
Fotogalerie


Související článek: Hejtman Libereckého kraje navštívil Chrastavu