Končí malorážková sezóna

Střelecký klub se během prázdnin připravoval na uspořádání Mistrovství AVZO TSČČR (nástupce SVAZARMU). Tato příprava nespočívala v organizační, ale hlavně v technické přípravě. Na naší střelnici se střílelo na terče připevněné na kartonu po pěti kusech. Při závodech, kdy se střílí 60 ran po pěti ranách do terče, se tyto placky třikrát vyměňovaly. Dali jsme si závazek, že naši střelnici zmodernizujeme a do MR budeme mít převíjecí zařízení na terče. Do těchto převíječů můžeme navinout určité množství terčů na celou položku s možností střílet po dvou ranách do jednoho terče. Z důvodu povodní v našem městě jsme zvažovali jestli toto mistrovství uspořádat nebo přenechat pořadatelství jiné organizaci. Nakonec jsme se rozhodli pokračovat v rozdělané práci.

Poslední víkend v srpnu jsme pořádali Mistrovství republiky AVZO SČČR. Přijelo celkem 25 střelců z celé republiky. Největší uznání naší práce byla účast mistryně světa a držitelky světového rekordu v družstvech z Mnichova Moniky Vránkové z Horní Cerekve. Účastníky mistrovství za naše město přivítala Zita Václavíková a Vladislav Dlouhý. Střelci velmi kladně hodnotili průběh soutěže. Nesmím zapomenou poděkovat naším členům ZO za kladný a zodpovědný přístup při přípravě a zajištění převíječů na terčového zařízení, a to jmenovitě Petr Klinger, Martin Hruška a Petr Medřický. Na toto mistrovství jsem nominovali pouze dva dorostence. Tomáš Rajnoha s nástřelem 543 bodů skončil na šestém a Klára Hedbávná s 536 body na sedmém místě.

Týden poté jsme pořádali III. kolo Liberecké ligy. Tohoto kola se účastnilo 24 střelců. Z našich střelců si nejlépe vedl Ing. Petr Hedbávný, když v leže nastřílel 571, Josef Rajnoha 549 a Tomáš Rajnoha 543 bodů. V polohách 20 ran v leže ve stoje a v kleče Ing. Petr Hedbávný nastřílel 525, Josef Rajnoha 522 a Tomáš Rajnoha 487 bodů. Dne 18. 9. 2010 se střílelo finále ligy, kterého se účastnil Petr Hedbávný a Tomáš Rajnoha. V celkovém hodnocení ligy v leže se Ing. Petr Hedbávný umístil na 3. Josef Rajnoha na 16. a Tomáš Rajnoha na 6. místě. V polohách (3x20) Petr Hedbávný na 4. Josef na 8. a Tomáš Rajnoha na 5. místě. Josef Rajnoha měl odstřílena pouze dvě kola.

1. 10. 2010 jsme se zúčastnili střeleckého Maratonu v Görlitz. Dorostenci stříleli 80 ran ze vzduchovky. Tomáš Rajnoha s nástřelem 666 body se umístil na druhém místě a David Novák na třetím místě s nástřelem 603 body. Jana Nováková střílela 100 ran ze vzduchové pistole a s nástřelem 801 bodů se umístila na třetím místě a v střelbě sportovní pistole 100 ran s výsledkem 761 body se umístila na pátém místě. Josef Rajnoha střílel 100 ran ve stoje ze vzduchovky a s výsledkem 920 bodů se umístil na 4. místě 100 ran v leže z malorážky se umístil s nástřelem 927 bodů na devátém místě.

Do České Lípy jsme jeli v sobotu 2.10. 2010, Josef Rajnoha v leže nastřílel 561 bodů a skončil na 6. místě. Julius Oszlik se umístil na 9. místě s nástřelem 511 bodů a dorostenec Tomáš Rajnoha se umístil na 5. místě s výsledkem 539 bodů.

Předposlední víkend října jsme zahájili vzduchovkovou sezónu tradičně v Jiříkově. Dorostenci střílí vzduchovou pušku ve stoje, a to 40 ran, muži 60 ran ve stoje. Dorostenci Tomáš Rajnoha s nástřelem 347 body se umístil na třetím místě, Klára Hedbávná se umístila na 5. místě s nástřelem 332 bodů a David Novák s nástřelem 296 bodů se umístil na 6. místě. Muži Josef Rajnoha s nástřelem 541 bodů se umístil také na třetím místě a Ing. Petr Hedbávný na 4. místě s nástřelem 538 bodů.

Poslední víkend v říjnu pořádá naše ZO Říjnovou Cenu ve střelbě z LM, SM 60 a 3x20 a z perkusních zbraní. Touto soutěží definitivně skončí malorážková sezóna a střelci se přestěhují dovnitř na vzduchovkovou střelnici.

Náš pravidelný trénink je v úterý a ve čtvrtek. Zveme proto všechny příznivce sportovní střelby. K dispozici jsou vzduchové a malorážkové pušky i pistole, které v rámci tréninku rádi zapůjčíme.