Povodňová pomoc TJ Spartaku Chrastava

TJ Spartak Chrastava byl taktéž povodní tvrdě zasažen. Bylo zcela znehodnoceno jediné použitelné fotbalové hřiště a totálně zničena kuželna.


Hlavní sídlo TJ Spartak - sportovní hala, byla v neuspokojivém stavu již před povodněmi a povodňové deště protékání do haly jenom zesílily. Bez zabezpečení střechy (cca 0,8 mil. korun) by halu nešlo nadále používat. Neuspokojivý stav haly však vzhledem k tomu, že povodňové deště jen zesílily její neuspokojivý stav, nelze vydávat přímo za následek povodní. Finance TJ Spartak s největším vypětím sil dokáží zafinancovat jen tu sportovní halu. Bez finanční pomoci by oddíly kopané a kuželek skončily - obávám se, že navždy.


Z tohoto důvodu jsem názoru, že v takovéto mimořádné situaci by město mělo pomoci (je to i plném souladu s programy všech volebních stran v zastupitelstvu i v souladu se smlouvou o spolupráci s TJ Spartak) - a právě z tohoto důvodu jsem předložil do zastupitelstva návrh jednoho milionu pro fotbalové hřiště a 0,5 milionu pro kuželnu z konta povodně.

Zastupitelstvo města svým uvážlivým rozhodnutím zachránilo existenci dvou sportovních oddílů naší jediné tělovýchovné jednoty a umožnilo její vlastní prostředky věnovat na opravu střechy sportovní haly a zachránit tak v této hale sportování v dalších sportovních odvětvích.

A na závěr poděkování: Děkuji vedení TJ Spartak za bezproblémové povolení skládkování na jejím škvárovém hřišti za sportovní halou v nejkritičtějších povodňových dnech.

V Chrastavě dne 22. 9. 2010 Ing. Michael Canov, starosta