Pálení čarodějnic a lampiónový průvod

Již tradičně posledního dubna pořádá Společenský klub Chrastava „Pálení čarodějnic a lampiónový průvod“. Nejinak tomu bylo i v letošním roce. Počasí nám opět přálo a na náměstí 1. máje se sešlo neuvěřitelné množství dětí se svým doprovodem. Dokonce přiletělo několik čarodějnic na svých košťatech a metlách. Úderem osmnácté hodiny se vydal průvod v čele s hráči Bílých Tygrů směrem k Muzeu historické hasičské techniky.

Tam už byla Sborem dobrovolných hasičů Chrastava připravená vatra, nad kterou se ve výšce tyčila čarodějnice. Letos plamenům dlouho odolávala, ale oheň ji nakonec stejně pohltil. Byl zde rozdělán i malý ohníček, kde byla možnost opéci si buřtíky, což mnoho účastníků uvítalo a této možnosti využilo. Hasičům děkujeme za vzornou přípravu hranice a dozor okolo. Velkou radost svým fanouškům udělali hokejisté Bílých Tygrů Marek Trončinský, David Štich a Michal Pavlů, kteří u hasičárny uspořádali autogramiádu za doprovodu dvou maskotů BílýchTygrů a zároveň zde proběhl i prodej suvenýrů.

Děti si zasoutěžily, zahrály a pobavily s Lůcou.

Odnesly si zvířátka a meče z nafukovacích balónků a vyfotily se s Tygry. K dobré náladě hrála skupina Woko. O občerstvení se vzorně postarala restaurace Soptík. Všem děkujeme za bezchybný průběh letošních čarodějnic.

Za rok se těšíme na shledanou.

J. Marxová

Fotogalerie

Videoklip