Loučení s létem

Na chrastavském koupališti „Sluníčko“ proběhla v úterý 6. září 2011 akce „ Loučení s létem“, kterou připravil Společenský klub.

Naštěstí počasí přálo, a tak se již před šestnáctou hodinou začaly scházet děti. Vzaly sebou rodiče i prarodiče, takže na koupališti bylo plno. Někteří Chrastavané si přišli jen tak posedět a poslechnout si country kapelu „Paroháči“, která svým zpěvem odpoledne zpestřila. Děti absolvovaly devět disciplín, sbíraly body a na konci získaly odměnu a sladkosti. Nejprve házely kroužky, vrtěly se v obručích a skákaly přes švihadlo. Je zajímavé, že některá děcka měla v rukou obruč a švihadlo poprvé. Na druhém stanovišti je čekala chůze na malých chůdách na provázku, dále pokračovaly v házení větších kroužků na cíl, strefování míčem do koše, slalom s ping-pongovým míčkem na lžíci, skákání v pytlích a na posledním stanovišti se pokusily o chůzi na velkých chůdách. Dětem se všech devět atrakcí líbilo natolik, že většina z nich si je zopakovala ještě jednou.

Pár dospěláků si chůzi na chůdách také zkusilo a dokonce i skákání přes švihadlo. Našlo se i pár odvážlivců, kteří oběhli tři kolečka s plným soudkem. Opékaly se vuřty a i jiné občerstvení bylo zajištěno. I když voda byla studená, několik dětí se koupalo. Rodiče si se svými dětmi zahráli ruské kuželky, kluci si dali přehazovanou a došlo i na beach volejbal. Odpoledne jsme si všichni užili a s létem jsme se, ač neradi, rozloučili vesele. Za pomoc děkujeme panu Laksarovi, správci koupaliště, pracovníkům Města Chrastavy a Společenského klubu.

J. Marxová


K článku:

video TV Chrastava  

fotografie z akce