Turnaj partnerských měst

fotogalerie 1    fotogalerie 2

amatérské video

 

Rok se sešel s rokem a opět nastaly přípravy na fotbalové utkání žáků partnerských měst. Tentokrát všichni zajížděli do polského Lwówku v oblasti Velkopolska, nedaleko Poznaně. Turnaj se konal v neděli 26. srpna 2012 na krásných hřištích v areálu školy. Právě škola byla důstojným zázemím pro všechny sportovce i jejich trenéry. Hrálo se ve dvou věkových kategoriích – mladší a starší žáci. Šlo o turnaj skutečně mezinárodní, v jednom okamžiku se na hřišti sešly čtyři národnosti, a to Poláci (Lwówek Śląski) a (Lwówek), Němci (Eichstätt), Litevci (Kazlų Rūda) a Češi (Chrastava). Zápasy probíhaly současně na dvou hřištích a všichni ze sebe dostali maximum. Hoši si užili internacionální atmosféru a jistě si odnesou spoustu zajímavých zážitků.

Mimo jiné se ve Lwówku v neděli 26. srpna 2012 konaly “Slavnosti chleba a dožínky”. Starosta města Ing. Michael Canov se účastnil mše, kde byly slavnostně vysvěceny různé druhy chleba a poté byl přítomen slavnostnímu zahájení dožínek na jevišti s ostatními nejvyššími představiteli partnerských měst. Na stejném jevišti byli pozdě odpoledne vyznamenání i mladí fotbalisté a večer už patřil dobrému jídlu, hudbě a zábavě.

Snad naši mladí fotbalisté na svůj oblíbený sport nezanevřou a za rok hrdě nastoupí na trávník v eichstättském Mariensteinu.

Kateřina Pokorná

Turnaj ve fotbale partnerských měst v Polsku

Ve dnech 25. srpna 2012 – 27. srpna 2012 proběhl v Polsku ve městě Lwówek (poblíž Poznaně) turnaj partnerských měst ve fotbale. Za naše město Chrastava nás společně reprezentovaly dvě kategorie ml. a st. chlapců složené z hráčů TJ Spartak a žáků základní školy Chrastava. V kategorii ročníku 1999 a mladší nás reprezentovalo 6 hráčů a v kategorii ročníku 1997 a mladší hráčů 11. Všichni chlapci se s maximálním nasazením snažili o co nejlepší výsledky a za to jim náleží poděkování. Logisticky byla tato akce partnerských měst zajištěna dobře a pro účastníky turnaje byl připraven i nevšední zážitek, účast na slavnostech chleba, které v tento čas ve Lwówku probíhaly. Příští rok proběhne turnaj ve fotbale v partnerském městě v Německu.

Mgr. Karel Řehák