otbalové hřiště je po dvou letech opět otevřeno

video TV Chrastava    fotogalerie

V neděli 24. června 2012 bylo v Chrastavě slavnostně otevřeno opravené fotbalové hřiště, které bylo poničeno povodní v roce 2010. Hřiště měli fotbalisté k dispozici po celý den, a tak se na něm mohly vystřídat všechny generace.

První utkání začali v 11:00 hodin elévové ze Stráže nad Nisou, Krásné Studánky, Hrádku nad Nisou a Chrastavy. Nakonec si Stráž nad Nisou vybojovala 1. místo, o druhé a třetí se podělili elévové z Hrádku nad Nisou a Chrastavy a na posledním místě skončila Krásná Studánka. Ve 13:00 hodin nastoupili na hřiště žáci FK Baumit Jablonec nad Nisou a TJ Spartak Chrastava. Zápas byl velmi napínavý. V prvním poločase vedli chrastavští 4:0, ovšem ve druhém přidali žáci Baumitu na výkonu a zvítězili 7:4. Ve 14:30 se na hřiště postavili zástupci obou pohlaví. Hrály totiž ženy TJ Slovan Liberec proti staré gardě TJ Spartak Chrastava. Krásné ženy bojovaly, ale garda byla tvrdá a nakonec vyhrála s konečným stavem 4:1.

Ještě před zahájením posledního zápasu proběhl slavnostní akt otevření hřiště. Na místě byli přítomni: Václav Severýn, předseda fotbalového svazu a zástupce pana Miroslava Pelty (předseda oddílu FK Baumit Jablonec nad Nisou a předseda Fotbalové asociace ČR), Mgr. Petr Tulpa, náměstek primátora Jablonce nad Nisou, starosta Hrádku nad Nisou Martin Půta, předseda oddílu kopané TJ Spartak Chrastava Vratislav Procházka a samozřejmě Ing. Michael Canov, starosta města Chrastavy.

V 17:00 hodin se utkali muži FK Baumit Jablonec nad Nisou a TJ Spartak Chrastava. Výkop provedl starosta města. Důležitost tohoto zápasu potvrdil i velký počet fanoušků, a to převážně chrastavských. Nakonec po tvrdé dřině prohráli chrastavští kluci 11:0.

Nutno podotknout, že celá rekonstrukce hřiště vyšla na 5 milionů korun. Právě nepřítomný pan Miroslav Pelta napomohl získat 3 miliony korun přes MŠMT a zbylé finance poskytlo město Chrastava z povodňových darů.

Po celý den bylo pro fanoušky připraveno občerstvení a nejen k poslechu hrála chrastavská kapela WOKO.

Bc. Pavel Urban, vedoucí Společenského klubu

 

Média:

TV NOVA  24. 6. 2012 Odpolední televizní noviny (od 15.10)

 
Jabloneckými očima (včetně videa) Naše Jablonecko 25. 6. 2012:  Baumit asistoval u otevření hřiště v Chrastavě
 
Liberecký deník (28. 6. 2012) V Chrastavě mají po dvou letech zase hřiště