Dámský klub

video TV Chrastava         fotogalerie

Dámský klub při Společenském klubu Chrastava se opět sešel, a to v pátek 16. listopadu 2012 v CVA. Tentokrát bylo naším cílem vytvořit vánoční ozdobu.

U firmy Rautis z Poniklé jsme objednaly hobbyset na výrobu tradičních vánočních hvězdiček ze skleněných dutých perlí. Rozdělily jsme si komponenty a podle návodu a užitečných rad paní Dany Koldové jsme začaly tvořit. Drobné, třpytivé korálky jsme navlékaly na drátky a formovaly do tvaru hvězdičky. Co kus to originál.

Každá jsme si zvolila jinou barevnost a šikovnost se projevovala hned při výrobě prvního kusu. Při dalších jsme již nabíraly zručnost a radost z vlastní ozdobičky se zvyšovala. Pochopily jsme, že ruční výroba ozdob není nic jednoduchého. Součástí setu je také CD, na kterém si můžeme prohlédnout náročnou cestu perličky, než se z ní stane vánoční ozdoba a seznámit se s prodejnou a manufakturou.

Další setkání pořádá Dámský klub v pátek 7. prosince 2012 od 17.00 hod. v CVA. Přijďte i se svými dětmi na vánoční zdobení perníčků, pečení mini vánoček a ještě jednou budeme tvořit z marcipánu. Těšíme se na vás.

Milé ženy a dámy, úspěšně zvládněte předvánoční shon, vánoční úklid, pečení, nákup dárečků a vše okolo vánoc, abyste je mohly oslavit se svými nejbližšími v klidu, pohodě a radosti. Krásné a příjemné vánoční svátky a šťastný rok 2013 všem přejí členky Dámského klubu.

Jitka Marxová