Vernisáž březnové výstavy

fotogalerie

Video TV Chrastava

Jako každý měsíc i v březnu byla výstava v městské galerii zahájena vernisáží. Tentokrát se jedná o prodejní výstavu s názvem „ KOUZLO RUČNÍ VÝŠIVKY “. Na vernisáži byl přítomen starosta Ing. Michael Canov, místostarostka Zita Václavíková, pracovníci Společenského klubu, hosté, ale především Petra Farkašová z Liberce, která nás na svoji první autorskou výstavu pozvala.

Také nám o sobě řekla, že se vyšívání věnuje již od dětství, ale až poslední roky profesionálně. Její specialitou jsou velkoplošné ručně vyšívané obrazy, ubrusy, přehozy, závěsy, ale i polštáře a další bytové doplňky s převážně geometrickými vzory. Vždy se jedná o originál, který většinou vzniká pro konkrétní prostory nebo na přání zákazníka. Autorka klade důraz zejména na kvalitní zpracování, výjimečnou estetičnost a snadnou údržbu výrobků. Inspiraci nalézá při svých cestách po Francii a Belgii. Kvalitní ruční výšivka se vyznačuje stejným směrem kladu všech stehů tak, aby rub výšivky vyzněl stejně jako líc. Vyšívací příze by si měla zachovat i po mnoha praních stálou barvu a nesmí se rozpíjet do okolní látky. Petra Farkašová dává přednost české bavlněné vyšívací přízi a vyšívá výhradně křížkovým stehem na kvalitní předem vysrážené bavlněné látky. Kouzlo ruční výšivky spočívá v její jedinečnosti a umělecké hodnotě, díky které je ceněna jako dílo, jenž se dědí z generace na generaci. A to je přání i Petry Farkašové.

Můžete navštívit její webové stránky www.petrafarkasova.com. Na její výstavu jste srdečně zváni do 29. března 2012.

Na duben připravujeme výstavu olejomaleb Jany Serafínové z Liberce.

Určitě si mnozí z vás vzpomenou na loňskou výstavu obrázků Blanky Klímové ze Švédska, která má letos další výstavu v České republice. Tentokrát vystavuje po celý duben v liberecké Plaze ve druhém patře. Výstavu zahájí vernisáží v pátek 30. března 2012 v 16:00 hodin a dovoluje si vás na tuto svoji výstavu srdečně pozvat.

J. Marxová