Prodejní dubnová výstava v městské galerii

Video TV - Chrastava       fotogalerie

Dubnová výstava v městské galerii byla zahájena vernisáží v úterý 3. dubna 2012. Přítomné hosty přivítal vedoucí Společenského klubu Bc. Pavel Urban a poté se slova ujala místostarostka Zita Václavíková. Autorkou vystavovaných výtvarných děl je Jana Serafínová z Liberce. Narodila se v roce 1943 v Praze a v Novém Boru se vyučila malířkou skla. Olejomalbám se naplno věnuje až několik posledních let, do té doby si kreslila jen tužkou do šuplíku. K šedesátým narozeninám dostala dárkem barvy a malování se stalo jejím největším koníčkem. Svými olejomalbami vyjadřuje vnitřní pocity, vize, touhy, sny či okamžité nápady. Jedná se o její první autorskou výstavu, kterou doplnila malovanými kameny a korálkovými stromky, a všechna díla jsou k prodeji.

Tak jako každý rok na Velikonoce i letos si můžete udělat radost zakoupením velikonočních výrobků klientů Oblastní charity Liberec, kterou na vernisáži zastupovala paní ředitelka Marie Jandíková. Jedná se o azylové domy pro matky s dětmi v tísni – Dům sv. Anny a sv. Moniky a Dům pokojného stáří sv. Vavřince v Chrastavě. O instalaci se postarala paní Květa Zedková. Ručně malovaná vajíčka a malé obrázky Chrastavy nabízí Blanka Klímová ze Švédska. Určitě doporučujeme tuto zajímavou a barevnou výstavu v galerii navštívit.

Na květen připravujeme výstavu prací žáků výtvarného kroužku ZUŠ Liberec, pobočky Chrastava pod vedením učitelky Ivany Vykypělové.

Jitka Marxová