Digitalizace kina

  video TV Chrastava   

V úterý 15. 10. 2013 byla v kanceláři starosty města podepsána smlouva na digitalizaci chrastavského kina mezi městem Chrastava a společností Altei. Předmětem díla je kompletní dodávka a instalace technologie umožňující přehrávání filmů v digitálním formátu. Součástí dodávky bude také kompletní ozvučení a dodávka promítacího plátna. Cena za kompletní dodávku technologie činí necelé 2 mil. korun, termín dokončení je 1 měsíc, tj. do 15.11. 2013.

Příprava na digitalizaci zabrala odboru rozvoje, dotací a správy majetku několik týdnů. Na akci byla vypsána veřejná zakázka ve zjednodušeném podlimitním řízení s hodnotícím kritériem nejnižší cena. Vítězem zakázky se stala již zmíněná společnost Altei spol. s r.o. z Prahy, která splnila všechny podmínky veřejné zakázky a nabídla nejnižší cenu. Protože se do zákonem stanovené lhůty žádný z uchazečů neodvolal, smlouva nabyla platnosti a mohla být starostou města podepsána.

Stávající 35mm projektory neumožňovaly promítání filmů v digitální podobě a pokud by nová technologie nebyla pořízena, brzo by kino nemělo co promítat. Nová technologie umožní promítání těch nejnovějších filmů ve vysokém standardu.

Mgr. Jakub Dvořák, vedoucí ORM