Nová přeložka

video TV Chrastava

V nejbližších dnech započne realizace projektu „Chrastava-místní komunikace SO 105“ v okrajové části současného parku mezi Vítkovskou a Školní ulicí. Jedná se o dokončení přeložky silnice II/592 a III/27251, započaté již v roce 2008. Projekt počítá s propojením zmíněných ulic, zbudováním chodníku, veřejného osvětlení a přechodu pro chodce. Součástí bude i rekonstrukce vodovodu.

Stavbu bude realizovat stavební firma Syner s.r.o., která zvítězila ve výběrovém řízení, do něhož podali nabídku čtyři uchazeči. Ve výběrovém řízení se podařilo snížit cenu z původních 6,4mil. na 5,1mil. vč. DPH.

V souvislosti s výstavbou bude mimo vegetační klid pokáceno celkem šestnáct kusů vzrostlých dřevin. Za toto kácení byla příslušným správním orgánem uložena náhradní výsadba v počtu 25 ks odrostlých jehličnanů, 25 ks odrostlých listnáčů a 250 ks keřů. Tato by se měla vyskytnout zejména v okolí budoucí komunikace a doplňovat tak stávající park. Další část výsadeb bude situována v místě nově vzniklého parku pod Hasičským muzeem a na dalších vhodných místech v Chrastavě.

Město Chrastava si tímto dovoluje upozornit občany na ztížení možnosti pohybu osob v místě stavby a nárazovou neprůchodnost úseku směrem od centra a za zhoršené podmínky se omlouváme.

Předpokládaný termín ukončení je 31.10.2013.

Koordinační situace

 

text a foto:

Ing. Petr Mindžák, investiční referent, ORM
Bc. Martin Spáčil, referent územní správy, OVÚS