Chrastavské šlápoty 2014

 

Klub českých turistů Chrastava pořádá ve spolupráci se Společenským klubem Chrastava tradiční zimní turistický pochod, v sobotu 11. ledna 2014.

Prezence: místo startu a cíle, od 7:30 hodin v prostorách CVA (centrum volnočasových aktivit, bývalá školní jídelna.)

Tratě: 7 km, 10 km, 15 km, 20 km start průběžně do 9:00 hodin.

Startovné: dospělí 30,- Kč, mládež do 15 let 15,- Kč.

Sleva Eurobeds: členové KČT nad 15 let po předložení členského průkazu s kartou Eurobeds obdrží zpět 10,- Kč.

Přihlášky: nezasílejte, počet účastníků není omezen, přihláška se vyplňuje až při prezenci.

Ukončení pochodu je v 15:00 hodin. V případě, že nedokončíš pochod, podej zprávu jakýmkoliv způsobem pořadatelům na kontrolách nebo do cílového prostoru.

Spojení: sledujte aktuální jízdní řád odjezdů vlaků z Liberce, Hrádku n.N., Varnsdorfu. Do Chrastavy využijte autobusové spojení z Liberce v 7:25 a z Frýdlantu v 6:10 hodin.

Další informace:

Pochod se koná za každého počasí. Každý účastník si zvolí trať podle své chuti, sil a schopností. Pamatuj na vhodné zimní oblečení a obutí. Občerstvení na tratích z vlastních zásob, na kontrolních bodech podle dopravní dostupnosti čaj. Každý účastník obdrží v cíli diplom a malé občerstvení. I v zimní přírodě je nutno chovat se ukázněně. Pečlivě sleduj značení tratí a nevybočuj mimo vytýčenou trasu. Je to v zájmu tvé bezpečnosti. V posledních ročnících pochodu přichází stále více účastníků i se svými psy. Upozorňujeme je na to, že na trasách musí být psi na vodítku.

Pořadatel nezajišťuje ubytování.

Mnoho pěkných turistických zážitků v roce 2014 vám přejí a na Vaši účast se těší pořadatelé Klubu českých turistů v Chrastavě.

Adresa pro korespondenci: Jan Horáček, Střelecký vrch 611, 46331 Chrastava.

Informace najdete na internetové adrese www.chrastava.cz  v sekci "Sport"  nebo  infocentrum Chrastava, tel. 485 143 161.

Chceš se stát členem Klubu českých turistů? Informuj se při prezenci u pořadatelů, kde můžeš ihned vyplnit přihlášku. Pro sběratele je připravena dřevěná turistická známka a 7 druhů turistických vizitek. Byla vydána mapa Hrádecko-Chrastavsko 1:25 000, k dostání v infocentru Chrastava. Další turistickou akcí pro veřejnost bude setkání na Výhledech v sobotu 26. 4. 2014.

 

Popis tratí 41. ročníku:

VŠECHNY TRASY OD STARTU PO ZELENÉ ZNAČCE NA NÁMĚSTÍ, DÁLE KOLEM FÜHRICHOVA DOMU SMĚR HORNÍ CHRASTAVA, VÍSKA.

TRASA 7 KM NA KRAJI VÍSKY ODBOČÍ VLEVO (PK) KOLEM VÍSECKÉHO RYBNÍKA DO NOVÉ VSI, (U STATKU KONTROLA (K1) A OBČERSTVENÍ), ZDE VLEVO SMĚR CHRASTAVA DO CÍLE.

OSTATNÍ TRASY POKRAČUJÍ DO BEDŘICHOVSKÉHO LESA, (PK).

NA ROZCESTÍ TRASA 10 KM POKRAČUJE LESEM PO ZELENÉ (TZ) NA KONEC LESA. ZDE STOUPÁ VLEVO PO VLASTNÍM ZNAČENÍ (VZ) SMĚR SESUTÝ KÁMEN A DÁLE KLESÁ K VÍSECKÉMU RYBNÍKU A DO NOVÉ VSI, (U STATKU KONTROLA (K1) A OBČERSTVENÍ), ZDE VLEVO SMĚR CHRASTAVA DO CÍLE.

TRASY 15 A 20 KM NA ROZCESTÍ V BEDŘICHOVSKÉM LESE ODBOČÍ VPRAVO PO ŽLUTÉ (TZ) SMĚR MACHNÍN, ŽEL. ZAST. MACHNÍN HRAD. PO SESTUPU K LANOVÉ LÁVCE TRANSBORDÉR NA MODROU (TZ), (KONTROLA (K2) A OBČERSTVENÍ), POKRAČUJÍ K  ŽEL. ZAST. ANDĚLSKÁ HORA, DÁLE PŘES TRAŤ ŠIKMO VZHŮRU KE KOSTELU A DÁLE PO MÍSTNÍM ZNAČENÍ (MZ) STŘÍBRNOU STEZKOU SMĚR PANENSKÁ HŮRKA.

TRASA 15 KM ZDE ODBOČÍ VPRAVO PO ZELENÉ (TZ) SMĚR CHRASTAVA. (PK)

TRASA 20 KM POKRAČUJE PŘES PANENSKOU HŮRKU PO (MZ) KOLEM STARÉHO HŘBITOVA DO LUŽNÍHO DOLU, DÁLE DO BÍLÉHO KOSTELA A DO CÍLE V CHRASTAVĚ.

 

Legenda:     TZ - turistické značky
                   VZ - vlastní značení
                   MZ - místní značení
                   K1, K2 - kontroly
                   PK - pomocná kontrola