Chrastavské slavnosti 2013

videa:      sestřih z průběhu celých slavností      z návštěvy hejtmana Půty na slavnostech

celé vystoupení Bohemia Dixielandu   vystoupení mažoretek z dětského domova

fotogalerie:    Pátek a Sobota    Neděle    z návštěvy hejtmana

Od pátku 7. června do neděle 9. června 2013 se konal 18. ročník Chrastavských slavností. Věřím, že každý, kdo je navštívil, byl spokojen. Dle mého názoru toho na výběr, v rámci ekonomických možností, bylo dost a dost. A navíc nám přálo počasí. Dovoluji si tímto poděkovat jménem všech těch, kteří slavnosti navštívili a líbily se jim, týmu pod vedením vedoucího Společenského klubu pana Pavla Urbana. A právě pan vedoucí Pavel Urban je tím pravým adresátem podnětů na případné další vylepšení a zdokonalení dalšího ročníku.

Chrastavské slavnosti navštívil poprvé i hejtman

Chrastavské slavnosti navštívil i hejtman Libereckého kraje. Ač je to téměř k nevíře, byla to vůbec první návštěva pana hejtmana Chrastavských slavností v jejich 18-ti leté historii. Čtvrtý hejtman v historii Libereckého kraje pan Martin Půta však nezaváhal, navštívil slavnosti hned v prvním roce svého působení a v sobotu promluvil k jejich návštěvníkům.

 Slavnosti uzavírá akce záchranářů a hasičů

Vzhledem k zasažení celých Čech povodňovou situací byla o dva týdny odložena novinka Chrastavských slavností 2013 a sice akce záchranářů a hasičů na chrastavském koupališti. Ta se jako tečka za letošními slavnostmi uskuteční v neděli 23. června 2013 odpoledne.

 

V Chrastavě dne 10. června 2013 Ing. Michael Canov, starosta

Chrastavské slavnosti 2013

V pátek 7. června 2013 se naše město již po 18. ponořilo do třídenních tradičních svátků setkávání, zábavy, kultury a sportu.

Páteční program začal již v dopoledních hodinách v městském kině, kde byla připravena pohádka pro děti. Dětský program pokračoval také odpoledne na zahradě Jednoty bratrské. Oficiální zahájení proběhlo v kostele sv. Vavřince za zvuku varhan a zpěvu. V tu dobu již probíhal program na náměstí, kde se vystřídaly rockové kapely. Nechybělo ani první soutěžení a losování o ceny. Pátek byl zakončen rockovou kapelou Kabát revival.

Ze sobotní nabídky si mohl vybrat snad každý. Byly připraveny sportovní turnaje, výstava drobného zvířectva a prohlídka kuželny. Hudební program nebyl pouze na náměstí, ale zájemci mohli také zavítat do sálu Společenského klubu nebo k hasičské zbrojnici. Ani v sobotu se nezapomnělo na děti, a tak byla připravena dětská divadelní představení, tvořivá dílna a malování na obličej. Perseus si pro letošní rok zajistil tábornickou louku, ze které si každý pozorný návštěvník odnesl zajímavé informace z pravého teepee. Poprvé za 18 let navštívil naše město hejtman Libereckého kraje Chrastavské slavnosti. Také v sobotu si přišli na své všichni příznivci soutěží a losování o zajímavé ceny. V letošním roce vystřídal módní přehlídku adrenalinový sport, tak se diváci mohli podívat, jak se jezdí na jednokolce. Festival muzejních nocí přinesl příjemné posezení u táboráku s kytarou a havajkou u Führichova domu, kde probíhaly prohlídky, stejně jako v městském a hasičském muzeu, všechny tři dny. Vyvrcholením slavností byl i v letošním roce ohňostroj nad radnicí.

Po náročné sobotě patřilo nedělní ráno sportu, a to orientačnímu běhu, a pohodové rockové hudbě. V poledne se představily dětské soubory z Vítkova a Chrastavy a ZUŠ Liberec. Následně se na dvě hodiny rozezněly tóny dixielandu. Během krátké pauzy zatančil taneční soubor Staří známí country tance. Na samotný závěr slavností zahrálo divadlo Vojan z Českého Dubu skvělou hru „(Ne)prodejné manželky“.

Program Chrastavských slavností ale nedělí neskončil, pokračovat totiž bude také 23.6. od 14.00 hodin na koupališti Sluníčko. Zde svou práci představí bezpečnostní složky – SDH Chrastava, zdravotní záchranná služba, policie a pokud to podmínky dovolí, mohl by být také vrtulník. Od 18.00 by měla hrát také kapela.

I přes nepříznivé předpovědi se počasí v letošním roce mimořádně vyvedlo, což je velký předpoklad ke spokojenosti návštěvníků.

 

Výherní čísla losů:

042, 063, 076, 159, 168, 277, 375, 388, 390, 396, 456, 555, 630, 659, 885, 887, 1071, 1084, 1153, 1195

Výhry je možné vyzvednout do 30.8.2013 v Infocentru na náměstí 1. máje.

Již nyní se na Vás těšíme na 19. ročníku, který by se měl konat od 6. 6. do 8. 6. 2014.

 

Bc. Pavel Urban, hlavní koordinátor Chrastavských slavností 2013