Tiskovka kraje poprvé v Chrastavě

video TV Chrastava      fotogalerie

 

Ve středu dne 20. února 2013 se konala tisková konference Libereckého kraje. Nikoli však v Liberci jak je obvyklé, ale v Chrastavě. Poprvé v historii od vzniku krajů. Tiskové konference se zúčastnilo na straně jedné vedení kraje v čele s panem hejtmanem Martinem Půtou a radním pro dopravu panem Vladimírem Mastníkem, na straně druhé zástupci prakticky všech médií včetně Českého rozhlasu a televize.

A důvod proč v Chrastavě? Popovodňová obnova komunikace ve Vítkově. A pan hejtman se věru měl čím pochlubit. Minulé vedení kraje totiž komunikaci ve Vítkově odepsalo, když vůbec nepožádalo o dotaci na její obnovu. Přestože je příslušný popovodňový dotační program již téměř dva roky uzavřen, přesto se podařil novému panu hejtmanovi bezmála zázrak a dotaci na rekonstrukci komunikace ve Vítkově dokázal sehnat. Akce bude ve výši 101 mil. Kč a realizována ještě v letošním roce.

Na tiskovce se připomněla též další popovodňová rekonstrukce, která se bude v Chrastavě realizovat. v letošním a příštím roce a sice Chrastava I (K.Ú-závory A.H. + od křižovatky Nádražní a Andělohorské po Novou Ves). U této komunikace minulé vedení kraje o dotaci požádalo, nové vedení ji bude realizovat.

Po tiskové konferenci se všichni přemístili za hustého sněžení přímo na místa činu do Vítkova, kde předseda osadního výboru Miroslav Balcar ukázal na všechny nejmarkantnější problémy s komunikací.

 

V Chrastavě dne 20. 02. 2013 Michael Canov, starosta

 

Média:
Liberecký deník

Český rozhlas

Česká televize