Listopadová výstava

 

plakát

Společenský klub Chrastava zve širokou veřejnost do městské galerie na listopadovou výstavu. Tentokrát se nám představí další šikovný chrastavský občan pan LADISLAV KRATOCHVÍL. Ukáže nám své grafiky a výšivky. Výstava nese název „RUCE, které umí“ a potrvá od 1. do 27. listopadu 2013 a můžete ji navštívit denně po celý týden.

Ladislav Kratochvíl se narodil 24. 11. 1967 v Roudnici nad Labem. Od dětství velmi rád maloval. V letech 1978 – 1982 navštěvoval Lidovou školu umění v Litoměřicích s výborným prospěchem. Své nadání chtěl zdokonalit v některé další výtvarné škole. Zdárně složil talentové zkoušky na Střední odborné učiliště v Kamenickém Šenově, obor malíř skla a porcelánu. Bohužel pro velký počet uchazečů nebyl přijat. Na malovaní ale nezanevřel a grafice se věnuje i nadále, ovšem již jen jako koníčku. Případně externě vypomáhá v grafickém studiu. Do Chrastavy se přistěhoval v červnu 2007. Uchvátila ho okolní krajina jako stvořená pro výtvarnou činnost.

Jste srdečně zváni na tuto výstavu a současně si můžete ještě do poloviny listopadu prohlédnout výstavu minerálů „Minerale des Schwarzwaldes“, o které jsme vás již informovali.

J. Marxová