Zprávy z kolové  - červen – říjen 2014

Žáci
V sobotu 13. září 2014 se zúčastnili naši žáci Mistrovství České republiky v Přerově, kam postoupila dvojice Horna Lukáš a Dušek Pavel. Z hráčů z celé republiky si vybojovali celkově 8. místo. V další soutěži Český pohár, která se hrála 18. října 2014 u nás v Chrastavě, se umístili Pospíšil Lukáš a Horna Lukáš na výborném 3. místě, druhá dvojice Goral Oto a Kučera Lukáš získala 6. místo. Hned den poté 19. října se hrál Český pohár v Liberci, kde získali 4. místo Pospíšil Lukáš a Horna Lukáš a druhá dvojice Tuček Miroslav a Goral Oto obsadila 8. místo.

Junioři
Junioři vstoupili do nové sezóny turnajem  4. října 2014 v Chrastavě, a to v sestavě Dušek Pavel a Judytka Jakub (Horna Lukáš). Z deseti zúčastněných družstev sice obsadili 9. místo, ale i to je slušný výsledek, neboť poprvé hráli za Juniory, kde jsou vlastně ve skupině nejmladší. Naše druhá dvojice Hradecký Ondřej a Horna Lukáš hrála den nato 5. října v Liberci, kde získala 8. místo, což považuji taky za dobré umístění. Pravdou však je, že všichni musí zabrat ještě více při tréninku, aby těm starším Juniorům stačili.

Muži - ELITE
Muži ve složení dvojice Fadrhonc Michal a Fořt Filip odehráli dne 14. června 2014 Mistrovství kraje v Liberci. Umístili se na 3. místě, přičemž druhá naše dvojice Matuškovič Pavel a Havle Roman obsadila 5. místo.

Naše nejlepší dvojice Fadrhonc Daniel a Brodský Tomáš se 6. září utkala v mezinárodním turnaji v SRN – Leutersdorfu. V tomto turnaji za účasti 8 mužstev naši borci zvítězili.

Na Moravě ve Svitávce se 20. září konalo 3. kolo I. ligy a tady naše dvojice Fadrhonc Daniel a Brodský Tomáš za účasti hodně silných soupeřů obsadila 3. místo a tím si udržela pozici v I. lize na další rok, což pro náš oddíl nesporně znamená obrovský úspěch.

20. září 2014 dvojice Fadrhonc Michal a Culek Jiří se zúčastnila mezinárodního turnaje v SRN ve Freitalu - Drážďany, kde za účasti velmi silných soupeřů obsadila pěkné 6. místo.

V sobotu 4. října 2014 dvojice Fadrhonc Daniel a Brodský Tomáš v libereckém Podzimním turnaji získala 2. místo. Den poté proběhl Podzimní turnaj s mezinárodní účasti u nás v Chrastavě a tady Daniel s Tomášem zvítězili a druhá dvojice Fadrhonc Michal a Hodaň Dalibor obsadila 8. místo.

Všem našim závodníkům přeji hodně dalších úspěchů v nové sezóně 2014-2015 a vzhledem k tomu, že ve dnech 21. – 23. listopadu 2014 se v Brně koná Mistrovství světa v kolové a krasojízdě, jedeme s deseti členy našeho oddílu na tuto významnou akci a českým závodníkům budeme fandit ze všech sil.

 

Chrastava 21.10.2014 Celler Ladislav, vedoucí oddílu