Zahraniční stáže

Ve spolupráci s Univerzitou Karlovou v Praze a Ústavem jazykové a odborné přípravy v Liberci organizujeme zahraniční stáže pro pedagogické pracovníky z naší mateřské školy.Cílem stáží je získat co nejvíc poznatků a zkušeností ze zahraniční mateřské školy, nezanedbatelnou stránkou je i vzdělávání dětí jiných národností.
Učitelé budou hospitovat na zahraniční mateřské škole s cílem získat co nejvíce informací, poznatků a zkušeností z výuky a prostředí školy, budou absolvovat náslechy, seznámí se se vzdělávacím programem a po dohodě s vedoucím pedagogem si připraví aktivitu, kterou ve školce předvedou.
Nezanedbatelnou součástí dnešního moderního života je narůstající počet dětí - cizinců ve školkách. Proto věříme, že sledování práce s dětmi nejrůznějších národností bude pro naše stážisty velkým přínosem.
Stáží se účastní 6 učitelek. Iva Foktová a Naďa Husáková pojednou v říjnu 2014 na stáž do Polska, do SRN vyjedou v březnu 2015 Renata Sehnoutková a Eva Kašinská, do Polska se také v březnu podívají Kamila Škáchová a Jaroslava Sivčáková.

Na tento projekt se velmi těšíme a doufáme, že pro naši další práci budou tyto týdenní stáže velkým přínosem a budou nás inspirovat v další práci s dětmi.

Chrastava dne 14. října 2014, Bc. Helena Hochmanová, ředitelka MŠ