Poděkování voličům Starostů pro Liberecký kraj

Vážení voliči Starostů pro Liberecký kraj, dovolte mi, abych Vám jménem všech svých spolukandidátů za Starosty pro Liberecký kraj co nejupřímněji poděkoval za důvěru, kterou jste nám projevili v komunálních volbách 2014. V nebývale těžké konkurenci dvou vládních (ČSSD a ANO) a dvou opozičních (ODS a KSČM) parlamentních stran doplněné prezidentovou stranou (SPO), jsme získali rekordních 45,83 % hlasů a 9 mandátů z 19. A to jsme ještě měli smůlu, když o jednoho jediného svého voliče zachránilo KSČM svůj druhý mandát a nás připravilo o mandát desátý, kterým bychom získali v zastupitelstvu absolutní většinu.
Se zvolených zastupitelů za SLK Aleš Trpišovský, Zita Václavíková, Kateřina Rožcová, Šimon Dvořák a moje maličkost mandáty členů zastupitelstva obhájili. Pavel Štekl a Miloslava Šírová se do zastupitelstva po jednom období vrací. Našim jediným úplným nováčkem v zastupitelských řadách je Petra Kopecká.
Na našem úspěchu se však podíleli všichni naši kandidáti: Robert Šipula (který jak výše uvedeno, přišel o mandát jen o pověstný „fous“), Michal Junek, Petr Tlach, Lee Loučků, Markéta Sochorová, Eva Přibylová, Danuše Husáková, Kateřina Pokorná, Alena Štěchová a Pavel Urban a také náhradníci Pavel Hudec, František Vokoun, Vladimír Vondráček a Karin Cinibulková (co ovšem na našich náhradnících fascinovalo ČT, že se tento fakt objevil i v pořadu 168 hodin, je mě záhadou).

Vážení voliči, dovolte mi, abych Vám poděkoval ještě sám za sebe. Bylo vás 1098 z celkového počtu 1806, kteří vyslovili důvěru mně osobně, tzn. 60,80 %, což je pro mne mimořádně zavazující.

Vážení občané Chrastavy, ať jste volili kohokoliv či vůbec nevolili, zastupitelé Starostů pro Liberecký kraj si jsou vědomi, že oprávněnost naší volby prověří celé volební období. Věříme, že ho dokážeme absolvovat úspěšně.

Chrastava 14. října 2014 Michael Canov, lídr SLK