Premiéra divadelního spolku Chrastava dopadla na výbornou

reportáž TV Chrastava  fotogalerie

Tak a je to tady, řekli si mnozí, ale hlavně všichni členové divadelního spolku Chrastava, které poslední pátek v červnu čekala v kině od 19:00 hodin premiéra jejich vystoupení. Na prkna, co znamenají svět, se rozhodli vstoupit se dvěma baladami z Kytice od Karla Jaromíra Erbena. Zlatý kolovrat předneslo sedm mladších členů spolku a ostatních třináct starších se představilo se Svatební košilí. Obě balady byly nazkoušené pod odborným a trpělivým vedením herečky z Divadla F. X. Šaldy Jany Hejret Vojtkové. Pan Pavel Hejret, z téhož divadla, se postaral o nasvícení a ozvučení celého představení. Patnáct minut před začátkem nám všem zatrnulo. Kino bylo poloprázdné a my jsme začali mít obavy, že tento večer skončí fiaskem. Ovšem nakonec se tak nestalo. Sedadla se začala pomalu ale jistě zaplňovat a tréma dosáhla vrcholu, ruce se potily, vyschlo nám v krku.

Nezáleželo pouze na tom, jak „dáme“ představení, ale také, jak dopadne dobrovolné vstupné. Výtěžek ze vstupného jsme se totiž rozhodli věnovat útulku Azyl Pes Krásný Les, jehož pracovnice do kina osobně dorazily.

Přivezly propagační předměty útulku a fotografie pejsků, kteří jsou volní k odebrání. Psí útulek Azyl Pes byl založen již v roce 1992 a za ty roky se podařilo umístit do nových domovů cca 3000 pejsků a 80 kočiček. Paní Kateřina Vojáčková, majitelka útulku, přivezla s sebou zapečetěnou schránku, do které se vybralo neuvěřitelných 4. 953,- Kč. Vše bylo zaprotokolováno a sepsáno.Více podrobností o útulku se dozvíte na www.azylpes.cz.

Všem návštěvníkům velice děkujeme za tuto štědrost a podporu při našich výkonech. Akce se setkala s pozitivním ohlasem. Okolo nás se šířila slova uznání a chvály, a to nás velmi potěšilo. Záznam z vystoupení si můžete prohlédnout v reportáži TV Chrastava.

O dalších krocích divadelního spolku Chrastava vás budeme rádi informovat.

J. Marxová