Miss ČR 2002 Kateřina Průšová na radnici

video TV Chrastava    fotogalerie

Byla to před 12 lety téměř neuvěřitelná událost. 18letá chrastavská dívka Kateřina Průšová dobyla svojí krásou celou naši vlast a stala se v konkurenci 18 finalistek vítězkou soutěže Miss České republiky 2002. S rukou v sádře (sic!). Dosud si pamatuji to napětí, které panovalo tehdy ve finálový večer, který se konal přesně 6. dubna 2002. A tu radost, když naše chrastavská Katka zvítězila. A jsem rád, že jsem to mohl být tehdy já, coby místostarosta, kdo společně s tehdejší vedoucí Společenského klubu paní Zuzanou Šafaříkovou donesl vítězce na adresu jejího tehdejšího bydliště velikou kytici jako blahopřání.

Uplynulo téměř na den dvanáct let a já jsem mohl, již jako starosta, Kateřinu, která se mezitím stala úspěšnou modelkou, přivítat 11. dubna 2014 přímo na radnici. A také si s odstupem času popovídat, jaké to tehdy bylo, jak se jí změnil život. A také se s ní vyfotit. I když titulek slavné pohádky Kráska a zvíře zde byl více než výstižný.

Kateřina Průšová dnes věnuje část svého času i přednáškové činnosti. A tak jsme se společně po popovídání si na radnici přesunuli do Společenského klubu, kde měla spolu se svými kolegy besedu se žáky 7. ročníku o zdravém životním stylu, o nezdravém vlivu tetování, piercingu atp.

Čím dále tím více s odstupem času vidím, že vítězství tehdy slečny dnes paní Kateřiny Průšové bylo skutečně obrovským možná i neopakovatelným úspěchem. Říká se, že české ženy jsou nejkrásnější na celém světě. A tehdy, toho 6. dubna 2002, jsme mohli my všichni „chrastaváci“ s pýchou říci, že mezi těmi nejkrásnějšími dívkami na světě je tou úplně nejkrásnější dívka z Chrastavy. Ať se paní Kateřině nadále daří jak v profesním tak v soukromém životě.

 

V Chrastavě dne 14. 4. 2014 Ing. Michael Canov, starosta

 

Odkazy na tehdejší Chrastavské listy:
Miss Severní Čechy 2002 se stala Kateřina Průšová z Chrastavy: Chrastavské listy 3/2002
Miss České republiky 2002 se stala Kateřina Průšová z Chrastavy: Chrastavské listy 5/2002 (str.8)

 Dobový článek z časopisu Dáma:
08.04.2002 Jak se dělá Miss?