Hejtman slavnostně zahájil práce v Chrastavě II a ve Vítkově

   

video TV Chrastava

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta ve čtvrtek dne 27. března 2014 slavnostně zahájil práce na popovodňových rekonstrukcích krajských komunikací Chrastava II a Vítkov.

Chrastava II je na katastru města Chrastava úsek od vlakového přejezdu do Kryštofova Údolí po křižovatku Andělohorské s Nádražní ulicí. Stěžejní částí je však kompletní průtah Novou Vsí (kde také proběhlo slavností zahájení prací). Realizátorem je firma STRABAG. Rekonstrukce si vyžádá v Nové Vsi řadu dopravních opatření (včetně veřejné dopravy). Co se týče chrastavské části, tak zde se zřejmě přesune realizace komunikace v Andělohorské a Andělské Hory až na rok 2015, neboť tento úsek bude ještě jednou v letošním roce sloužit coby objízdná trasa při dalším uzavření komunikace Machnín – Kryštofovo Údolí (zřejmě na podzim). Ať tak či tak, při realizaci dojde v části od mostu přes Nisu po podchod do centra osady k vybudování přípravy na chodník (chodník by následně v dalším roce město Chrastava jako svou investici vybudovalo).

Hejtman následně slavnostně zahájil popovodňové práce na komunikaci Vítkov. Realizátorem je konsorcium firem FINESTA a SMP (Stavby mostů Praha). Zahájení proběhlo za účasti zástupců osadního výboru v čele s jeho předsedou Miroslavem Balcarem.

Vážení spoluobčané, na katastru města Chrastavy probíhá a bude probíhat v letošním roce řada dalších rekonstrukcí komunikací (další části Chrastava I, tj. ul. Nádražní a Frýdlantská, třetí etapa přeložky II/592, rekonstrukce dalších místních komunikací) spojených s dalšími dopravními opatřeními. Moc prosím o trpělivost a pochopení, výsledek bude stát za to.


V Chrastavě dne 28.03.2014 Michael Canov, starosta


Web Libereckého kraje:
28.03.2014 Na Chrastavsku začaly opravy posledních úseků silnic poškozených povodněmi v roce 2010