Přehled stavebních akcí na rok 2014

S příchodem jara se rozjíždí stavební sezóna a s ní i akce plánované pro letošní rok. Jako první se rozeběhnou opravy místních komunikací, a to jak běžné opravy výtluků po zimě, tak celoplošné opravy některých komunikací.

Konkrétně se jedná o 2 místní komunikace na sídlišti Střelecký vrch (v tzv. staré zástavbě), odbočku z Liberecké ulice (před „esíčkem“ při výjezdu z Chrastavy) a ulici Školní v úseku od objektu „Seppu“ k charitě. Tyto akce jsou již vysoutěženy a realizace oprav proběhne v dubnu a květnu.

Současně je vyhlášeno výběrové řízení na opravu ul. Pobřežní (úsek od ul. Spojovací po ulici Mostní – před Policií ČR). Všechny tyto akce proběhly v koordinaci se správci sítí, kteří se na těchto akcích finančně podílí.

Již dlouho plánovaná akce je oprava ul. Spojovací v úseku od náměstí po secesní most, včetně navazujících komunikací a chodníků. Výběrové řízení na tuto akci proběhlo již v minulém roce, ale akce se zdržela z důvodu nutné koordinace s opravami koryta Jeřice. Tato akce je podpořena dotací z Libereckého kraje a termín realizace je předběžně plánován na červen a červenec.

Další z akcí, která se plánuje pro letošní rok, je oprava chodníků na sídlišti Střelecký vrch. Zejména se jedná o pokračování oprav chodníků od č.p. 671 k povodňovým domům a opravu chodníků před M-klubem.
V této souvislosti je potřeba také zmínit výstavbu nového chodníku ve Frýdlantské ulici od mostu přes Jeřici směrem k objektu bývalé školky.
Na obě tyto akce běží v současné době výběrové řízení.

Pro návštěvníky knihovny ve Vítkově se připravují nové prostory v objektu ZŠ a MŠ Vítkov. Termín otevření je plánován na květen.

Obyvatelé bytových domů v Turpišově ulici jistě uvítají pokračování oprav v této lokalitě. Již v minulém roce proběhla výměna oken v objektu č.p. 243-244, na které letos naváže zateplení fasády tohoto objektu a výměna oken bytového domu č.p. 241-242. Obě tyto akce proběhnou do letošního července.

O bližších podrobnostech spojených s realizací výše uvedených akcí Vás budeme dále informovat.

 

Mgr. Jakub Dvořák, vedoucí ORM MěÚ Chrastava