Výhledy 2014

video TV Chrastava

 

Týden po velikonocích si milovníci turistiky mohli protáhnout svá těla na tradičním jarním pochodu VÝHLEDY. Odbor KČT Chrastava ve spolupráci s osadním výborem VÍTKOV připravili tuto akci na sobotu 26. dubna 2014.

Z náměstí ve čtvrt na devět vyšla první třicítka turistů směrem na Vysokou, dále pokračovali okolo Wothanburgu, minuli kostel Navštívení Panny Marie ve Vítkově a odtud se již stoupá až na Výhledy. Někteří cestu absolvovali na kolech, jiní se přiblížili autobusem či auty. Na vrcholu byl jako každý rok připravený oheň, posezení, občerstvení – buřty, pivo, limo, káva. O to se vzorně opět postaral osadní výbor Vítkov, za což mu patří veliké díky. Pochodu se letos zúčastnilo celkem 222 výletníků. Nejstarší byl jako vždy pan Páchym, kterému je bezmála 93 let a nejmladší účastnicí se stala Sonička, které bylo necelých pět měsíců. Nejvzdálenější turisté přijeli z Lomnice nad Popelkou. Ale dorazili i turisté z Liberce, Hrádku nad Nisou, Vítkova, Václavic, Dětřichova, Frýdlantu v Čechách, Mníšku a také z Polska a Německa, takže se stalo setkání na Výhledech mezinárodní tradicí. Vyšlo i počasí, pršet začalo až po druhé hodině, a to již bylo na vrcholku vše uklizené.

Ale Výhledy se dočkaly návštěvy i v neděli, kdy tam dorazila asi patnáctičlenná skupina, která nemohla jít v sobotu. Všichni, kteří vyšlápli až nahoru, byli odměněni pohlednicí s razítkem a můžeme se již těšit na příští rok, kdy se VÝHLEDY budou konat 18. dubna 2015. Zapište si toto datum do svých kalendářů těšíme se na vaši účast.

Za odbor KČT J. Marxová