ČEZ a jeho plánované odstávky

 

Po jednání s odpovědnými pracovníky ČEZ Distribuce, a.s. sdělujeme následující informace, dle našeho názoru informace příznivé.

1) Každý občan má možnost přesvědčit se o odstávkách (i konkrétně v jeho ulici) na několik týdnů dopředu na webové adrese: http://www.cezdistribuce.cz/odstavky. To samozřejmě nic nemění na tom, že se město bude snažit informovat též prostřednictvím rozhlasu a SMS, ale informace o tom, jak si může každý uživatel internetu poradit jednoduše sám, je, myslím si, prvotřídní.

2) Pokud někdo (především organizace) plánuje dlouho dopředu nějakou akci a chce mít jistotu, že zrovna v tu dobu nedojde k plánované odstávce elektrické energie, musí s předstihem minimálně 6 týdnů o toto požádat ČEZ Distribuce a.s. prostřednictvím MěÚ Chrastava. Tzn. že ten, kdo chce mít tuto jistotu, požádá MěÚ písemně prostřednictvím vedoucí kanceláře starosty paní Ivany Loučkové louckova@chrastava.cz (v kopii též podatelna@chrastava.cz pro případ nepřítomnosti paní vedoucí KS) minimálně 6 týdnů před konáním akce a to, aby v době konání akce nebyla na daném místě naplánována odstávka. My tuto žádost předáme se svým stanoviskem. Pozdější žádosti budou z tohoto pohledu z technických důvodů již bezpředmětné.

V Chrastavě dne 27.04.2015

Michael Canov, starosta