Mikulášská nadílka aneb Děti dětem

  

 

V sobotu 5.12.2015 v odpoledních hodinách se děti z nejmladšího žactva se svými rodiči zúčastnily Mikulášské nadílky pořádané paní Helenou Šťastnou a 16-ti děvčaty převážně ze 4.tříd.

Nejprve se všichni sešli v tělocvičně, kde pro ně školní dramatický kroužek zahrál Vánoční příběh o narození Ježíška. Poté děvčata ze 4.tříd předvedla krátký čertovsko-andělský pohybový program, do kterého se ti odvážnější malí diváci mohli i zapojit.

Následovala dobrodružná cesta, kterou absolvolali děti postupně se svými rodiči. Aby těm, kteří ještě čekaly na svou cestu pro nadílku čas lépe utíkal, mohly si vyzkoušet lezení na horolezeckou stěnu, hrát stolní hry, malovat si. Nechyběla ani oblíbená diskotéka.

Děti cestou za Mikulášem prošly kouzelnou školu, kde si v jednotlivých třídách děvčata připravila pro své malé kamarády tématické úkoly – zdobení perníčků, vyrábění čertích masek, hledání a lepení hvězdiček na noční oblohu, skládání mikulášského puzzle. V nejvyšším patře školy pak před setkáním s Mikulášem a jeho pomocníky musely děti zdolat překážkovou dráhu a prolézt tunelem.

I přesto, že nás „naše“ malé děti neviděly, měly jsme možnost prožívat s nimi jejich radost z dobře splněných úkolů, podívat do jejich dušiček, kde se schovávaly malé lumpárny, které se ostýchaly před Mikulášem přiznat, i radost z nadílky, kterou pro ně nachystali rodiče.

Moc děkujeme děvčatům ze 4.tříd, dramatickému kroužku pod vedením paní učitelky Ivy Bláhové i všem ostatním dospělákům ( těm co vidět byli, i těm co vidět nebyli ), kteří věnovali svůj čas pro radost dětí. Zvlášť děkujeme Heleně Šťastné za její nadšení.

Cvičitelky Míla  a Zdeňka.