Parkoviště u Wassa (u bývalého Bremi, Mykany, Bytexu) uzavřeno

 

Prostor u areálu firmy Wassa (bývalé Bremi, Mykana, Bytex), který byl po léta využíván jako neoficiální parkoviště, byl svým vlastníkem, majiteli firmy Bremi uzavřen (tento prostor firma Wassa od firmy Bremi neodkoupila). Pozemek je veden jako plocha sídelní zeleně (s podmíněnou přípustností parkování OA a autobusů). 

Majitelé firmy Bremi nabídli v říjmu loňského roku pozemek o rozloze 2 tis. m2 městu k prodeji za 2,5 mil. Kč. Zastupitelstvo města na svém únorovém zasedání s odkoupením sice vyjádřilo souhlas, ale pouze za splnění dvou podmínek a sice, že cena bude činit 1 mil. Kč a pozemek nebude nadále zatížen exekucí. Toto bylo pro majitele nepřijatelné. Majitelé městu nabídli následně pronájem za 15 tis. Kč/měs. (7,50 Kč/m2/měsíc), zastupitelstvo města ale na svém dubnovém zasedání schválilo pronájem za 4 tis. Kč/měs. (2 kč/m2/měsíc). Pronájem za takovouto cenu ale majitelé odmítli a celý prostor uzavřeli. 

V loňském roce došlo k namalování žlutých čar u budovy MŠ v Nádražní ulici. Nutno zdůraznit, že značení žlutými pruhy pouze potvrdilo do té doby stav platný z obecné úpravy zákona o provozu na obecních komunikacích, který však byl řidiči mocně porušován a jiní účastníci silničního provozu si na to často oprávněně stěžovali.

V nastalé situaci nezbývá návštěvníkům MŠ než parkovat „U Majby“ (chceme tento prostor pro parkování trochu zkultivovat), příp. na parkovacích místech v ulici Nádražní směrem k nádraží ČD. Na straně druhé u podniku pana Starého bylo odstraněno jednosměrné značení, aby automobilisté nebyli nuceni přes zablokovaný pozemek přejíždět. V místě umístěné kontejnery na tříděný odpad budou přemístěny (zřejmě pod most u kruhového objezdu).

Omlouvám se všem za vzniklé komplikace. 

V Chrastavě dne 19.05.2015                         Ing. Michael Canov, starosta