Jubilejní 20. ročník Chrastavských slavností

 záznam průběhu slavností - TV Chrastava            fotogalerie:  pátek   sobota   neděle  

První červnový víkend patřil již tradičně chrastavskému svátku kultury, setkávání, zábavy a sportu. V pátek 5. června totiž začaly jubilejní dvacáté Chrastavské slavnosti. Připraven byl bohatý program, ze kterého si mohl vybrat snad i ten nejnáročnější divák.
Na páteční dopoledne byla připravena pohádka pro děti. Také odpoledne si mohli nejmenší účastníci zasoutěžit s TJ Sokol na zahradě kina. Pro příznivce sportu byl připraven turnaj stolních tenistů ve sportovní hale. Zatímco se v kostele sv. Vavřince rozezněly tóny varhanního koncertu, na náměstí už ladila první kapela. Na koupališti se představila nová chrastavská kapela KRÁVY BEZ MEDU. Pódium bylo obsazeno až do půlnoci. Slyšet jsme mohli kapely ATMO MUSIC, Schodiště a Dymytry.
Sobotní program byl velice různorodý. Vybrat si mohli příznivci sportu, přírody, hudby i soutěží. Dopoledne nám zazpívaly místní dětské pěvecké sbory (ZŠ a MŠ Vítkov, Jiřičky, ZUŠ Liberec), které vystřídala country kapela Nonstop. Připraveny byly také ukázky místních spolků. Nejprve se představil místní kynologický klub a následně mladí hasiči. Kolem čtrnácté hodiny nás pozdravili starostové partnerských měst. Pro ty, kteří si chtěli odpočinout od samotného centra dění, hrála u hasičské zbrojnice kapela Donaha a v CVA zahrál houslista František Lamač. Ani v tento den nechyběly soutěže a losování o hodnotné ceny. Odpočinkové aktivity byly připraveny také na zahradě Bételu. Pro milovníky módy proběhla módní přehlídka s Miss České republiky Kateřinou Průšovou, Festival muzejních nocí přinesl příjemné posezení u táboráku s kytarou u Führichova domu, kde probíhaly prohlídky, stejně jako v městském a hasičském muzeu, všechny tři dny. O další hudební produkci se postaraly kapely Crossband, Pavel Callta, Jaroslav Uhlíř s kapelou, David Deyl a kapela Rockset, která po půlnočním ohňostroji vystřídala repertoár kapely Roxette za největší světové hity. Prodloužená produkce skončila ve 2:00 hodiny.
Nedělní program se nesl v klidnějším duchu. Po desáté hodině obsadil podium ženský pěvecký sbor Matylda a Tylda, následoval Orchestr Ladislava Bareše a nakonec zahrála dechovka Celestýnka. Na náměstí si připravil sportovní dopoledne také orientační klub. Po obědě připravilo hudební divadlo Hnedle Vedle hudební kabaret pro děti. Na samý závěr se představil divadelní soubor VOJAN z Hrádku nad Nisou s komedií S tvojí dcerou ne.
Věřím, že se nám podařilo letošním programem uspokojit většinu návštěvníků a uvidíme se opět za rok.

Čísla výherních losů: 0747, 0542, 0913, 0524,  0698, 0607, 0851, 0633, , 0904, 0247, 0448, 0353, 0398, 0173, 0190, 0711, 0374, 0650, 0575


 

V Chrastavě 09.06.2015                        Bc. Pavel Urban, hlavní koordinátor Chrastavských slavností
 
Média:
               video RTM - kratší reportáž      video RTM - dlouhá reportáž