Župní sraz pobytu v přírodě pro žactvo a cvičitele

děti Sokola Chrastava

fotogalerie


Ve dnech 25.-26.4.2015 se v Proseči pod Ještědem konal tradiční Župní sraz pobytu v přírodě pro žactvo a cvičitele. Jeho součástí byl i Župní přebor Zálesáckého Závodu Zdatnosti (ZZZ). Z naší jednoty se ho letos zúčastnila skupina celkem dvanácti osob z oddílu R+D. Po slavnostním zahájení v 9 hod. ráno odstartovali ZZZ tří členné hlídky žactva z jednotlivých jednot. Teprve pak jsme se s dětmi vydali na trasu ZZZ i my.
Na cca 3 km dlouhé trati jsme společně s dětmi zkoušeli zdolat jednotlivé disciplíny, které vyhlašuje ústředí ČOS (Česká Obec Sokolská)...hod na vodorovný a svislý cíl, odhad vzdálenosti, určování azimutu, překonávání překážek a vázání uzlů... poznávání rostlin, měst a památek na pohlednicích....ale i uříznout a rozštípat poleno, rozdělat oheň a přepálit provázek ve výšce 30-50 cm nad ohništěm...
Počasí nám přálo, déšť začal až poté, co jsme si v cíli pochutnávali na teplé polévce a čaji. Děti plnily úkoly s nadšením a spolu s rodiči si užili báječné dopoledne v krásné přírodě, což dokazují přiložené fotografie. 

Kateřina Kosová, cvičitelka