Slavnostní akademie TJ Sokol Turnov "Byli jsme u toho"

děti Sokola Chrastava

video             fotogalerie


Páteční slavnostní Akademie Sokola Turnov za účasti jednot župy Ještědské konaná v pátek 24.4.2015 byla přehlídkou toho nejlepšího, co sokolové dokáží.
Dvouhodinový program byl nabitý skvělou atmosférou. Na podiu historické turnovské sokolovny se po zaznění Sokolské hymny a proslovu starosty města Turnova Ing. Milana Hejduka střídala vystoupení dětí, dorostu, ale i mužů a žen všech věkových kategorií. Shlédli jsme vystoupení nejmenších dětí s rodiči, pódiové skladby, cvičení s náčiním, cvičení při hudbě, ukázky šibřinkových vystoupení, gymnastické výkony dětí i dospělých, cvičení na nářadí, nechyběly ukázky skladeb pro Sokolské Brno "Koncert" a "Vltava" a ukázka ze skladby "Zimní sen" pro Světovou Gymnaestrádu 2015 v Helsinkách. 


Chrastavští sokolové se představili ukázkou cvičební hodiny při hudbě. Nejmladší žactvo se skladbou "Štěnátka" tak roztleskalo zaplněnou sokolovnu a sklidilo velký potlesk. Poté děti s otevřenou pusou sledovaly, co všechno se mohou v Sokole naučit a jak všestranně se mohou rozvíjet. Překvapením pro ně bylo, že do Sokola chodí i tatínkové a dědečkové a že dokáží nejen přeskočit kozu... Akademie byla velkou inspirací i pro nás cvičitelky pro další rozvoj v práci s dětmi. Akademie nám připomněla, jaká je škoda, že Chrastava nemá větší členskou základnu, že zcela chybí cvičení pro starší žáky a žákyně, dorost a muže. 


Za oddíl nejmladšího žactva cvičitelky Zdeňka Močárková a Míla Houdová