HASIČSKÁ SOBOTA- KRÁSNÉ VÝKONY A ZASLOUŽENÝ POSTUP

Družstvo chrastavských hasiček zaznamenalo dosavadní největší úspěch. V sobotu 18. 6. 2016 si ve Velkých Hamrech vybojovaly první místo na Okresním kole v požárním sportu okresů Liberec/Jablonec nad Nisou a tímto postupují do Krajského kola (Krajské kolo v požárním sportu se koná 14. 8. 2016). Chrastavští hasiči vyrazili na soutěž se svým družstvem také a rozhodně pozadu nezůstali, získali krásné třetí místo a postup jim utekl doslova o vteřinu.
Den byl náročný, na závodníky čekaly tři disciplíny- běh na 100 metrů s překážkami, štafeta 4x 100 metrů a požární útok. V běhu na 100 metrů s překážkami v ženské kategorii zvítězila Adéla Židlická (SDH Chrastava), pro druhé místo si doběhla Michaela Ševčíková (SDH Chrastava) a třetí místo obsadila Kateřina Macounová (SDH Pěnčín). První tři místa v běhu na 100 metrů s překážkami obsadili- první místo Daniel Dymeš (SDH Chrastava), druhé místo Jiří Kokta (SDH Karlinky) a třetí místo Jiří Brázda (SDH Karlinky).
Za okres Liberec soutěžila tři ženská družstva, třetí místo obsadily ženy z Pertoltic, na druhém místě se umístil Pěnčín a pohár za první místo si tedy odvezly naše hasičky z Chrastavy. V mužské kategorii spolu soupeřila čtyři mužstva. Čtvrté místo získal Ludvíkov pod Smrkem, třetí místo si vybojovali hasiči z Chrastavy, druhé místo obsadila Ves a vítězi se staly Karlinky.
Všem závodníkům patří obrovská gratulace k úžasným sobotním výkonům.

D. Reslová