Z P R Á V Y    Z    K O L O V É - červen 2016 – ROMBAS Francie

    

Rád bych Vás informoval o dalším, opakovaném úspěchu naší chrastavské kolové, kterého jsme dosáhli na mezinárodním turnaji ve francouzském Rombasu.
Tak jako loni i letos jsme na pozvání vyrazili poslední červnový víkend za kolovou do francouzského města Rombas. Zdlouhavá cesta 850 km - z notné půlky doprovázená silným deštěm, byla vyčerpávající. Na cestu jsme se dali v pátek večer a na místo dorazili v sobotu nad ránem. Po několika hodinách spánku nás jako již tradičně probudila reprodukce hudby doprovázející přípravy na turnaj. V sobotu nám počasí nepřálo a tak jsme se po půl hodině čekání a váhání, zda déšť ustane, přestěhovali do haly a odehráli základní část turnaje pod střechou. Chrastavu jsme reprezentovali v léty ověřeném složení Fadrhonc Daniel -Fadrhonc Michal a Matuškovič Pavel – Košlík Vítězslav. Obě naše družstva postoupila z prvních míst základní části do nedělního finále. Počasí na konci víkendu nám přálo, žádná vedra jako loni se nekonala a až na dvě krátká přeháňková intermezza finále probíhalo na

venkovním betonovém hřišti, které činí tento turnaj tak výjimečný. S notnou dávkou radosti sděluji, že putovní pohár  jsme s bráchou do Rombasu přivezli zase jen ukázat a  tím, že jsme opět vyhráli, vrací se již potřetí v řadě do Chrastavy, tentokrát již na stálo. Naše druhá dvojice obsadila pěkné 4.  místo.

 

Chrastava 29. června 2016                     Michal Fadrhonc, oddíl kolové