Oslavy mikroregionu v Bílém Kostele a TJ Sokol Chrastava 10.09.2016

     

video TV Chrastava

První ročník pod názvem „Den Mikroregionu Hrádecko – Chrastavko“ se konal v Bílém Kostele, který se tohoto úkolu zhostil na výbornou. Pan starosta Jiří Formánek s paní místostarostkou Irenou Kostelencovou připravili pestrý celodenní program.
Od 9 hodiny to byla přehlídka šikovnosti dětí a místního spolku žen - ať již v divadelním, tanečním či pěveckém představení, nebo při soutěžích, které pro malé i ty větší připravily členky TJ Sokola Chrastava a jeho pobočky v Bílém Kostele – jmenovitě - Miloslava Šírová, Miloslava Cellerová, Miluše Peřinová, Ivana Řehořková, Hanka Nejmanová, Pavlína Ulrichová a Martina Cellerová - kterým patří poděkování za skvělou přípravu a realizaci.
Také probíhala fotbalová a nohejbalová utkání (každá obec si postavila své týmy), účastnili se zástupci Sborů dobrovolných hasičů se svojí technikou, návštěvníci si mohli prohlédnou školu a školku a v neposlední řadě to byly stánky, kde se každá obec mikroregionu prezentovala něčím zajímavým. Dobrého jídla a pití byl dostatek a tak při odpoledním zábavném programu byli hosté spokojeni a dobře se bavili až do pozdních večerních hodin.
Bílému Kostelu se akce podařila na jedničku a tak se jen můžeme těšit na druhý ročník v další obci našeho Mikroregionu Hrádecko – Chrastavsko.

V Chrastavě 14.09.2016 Zita Václavíková
místostarostka



A ještě douška od našich sokolek:

V sobotu 10. září 2016 se konaly v Bílém Kostele oslavy Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko. Do pečlivě připraveného programu se zapojil i SOKOL Chrastava, který od roku 2014 působí i v Bílém Kostele, a to složkami: cvičení nejmladšího žactva a cvičení rodičů s dětmi, a pro děti v sobotním dopoledni si připravil různé soutěže. Děti si mohly vyzkoušet navlékání kroužků, hod míčkem na plechovky, nakrmit panáka balónky, chytat rybičky a přejít po kladince.
Účast byla hojná a děti si odnesly spoustu cen za šikovnost a přesnost. Cvičitelky a nadšené dobrovolnice Sokola strávily příjemné slunečné dopoledne ve společnosti dětí.

V Chrastavě 12. 9. 2016 Pavlína Ulrichová