Střelcům končí vzduchovková sezona

 

Vzduchovkovou sezonu 2015-16 byla zahájena dne 10. 10. 2015 patnáctým ročníkem Střeleckého maratónu v Gorlitz a rovněž i tam ukončena 16. dubna 2016. Obou soutěží se zúčastnil Josef Rajnoha a v každé obsadil druhé místo.
Celkově naši střelci stříleli na 34 soutěžích na různých úrovních. Stříleli Libereckou vzduchovkovou ligu v Liberci, v Brně i Extra ligu v Chomutově. Zároveň se zúčastnili Mistrovské soutěže jako GP, MR v Plzni a MR AVZO v Hanušovicích, tak i mezinárodní soutěž v sousedním Německu.
Libereckou vzduchovkovou ligu střílelo 5 střelců z naší organizace. Ve vzduchovkové pistoli nás reprezentoval Ladislav KRATOCHVÍL a umístil se na 6. místě.V puškových disciplínách v kategorii dorost do 12. let 30 ran leže skončila naše začínající střelkyně Barbora HRABÁKOVÁ na 15. a kategorii dorost do 14. let se Martin HUSÁK umístil na 25. místě. V kategorii muži 60 ran stoje se Petr KLINGER umístil na 10. a Josef RAJNOHA v kategorii senioři v té samé disciplíně na 2. místě. V Brně střílela VzPu 40 ran stoje Denisa KRATOCHVÍLOVÁ a vystřílela si 8.místo. Na Chomutovské Extra lize se Josef RAJNOHA umístil na 2. místě.
Na Mistrovství ČR ČSS v Plzni se nominoval Josef Rajnoha. S nástřelem 561,2 body skončil na 37. místě.
26. března v Hanušovicích se střílelo Mistrovství Republiky Asociace Víceúčelových Základních Organizací Technických Sportů a Činností České Republiky. V kategorii dorostenky do 12 let se nominovala Barbora HRABÁKOVÁ (VzPu 30ran leže) a vystoupila na stupínek vítězů a to na třetí příčku. V kategorii muži (60ran stoje) Josef Rajnoha obsadil 5. místo.
Zveme všechny zájemce, kteří si chtějí zastřílet v rámci pravidelného tréninku, který se koná každé úterý a čtvrtek od 15-18 hodin. Jsme ochotni v rámci možností zbraň zapůjčit a prodat střelivo a terče na trénink.

Josef RAJNOHA
vedoucí SSK