VÁNOČNÍ AKADEMIE


Rok se sešel s rokem a máme tu opět Vánoční akademii. Největší školní událost začíná vlastně již v září. To pomalu zrají nápady, s jakým programem se letos představit. A pak nastane nacvičování a procvičování a opakování a drilování. No a k tomu všemu ještě vymyslet kostýmy…


A když to všechno klapne (a ono to pokaždé klapne), nastane očekávané adventní odpoledne, kdy se začíná plnit chrastavské kino diváky. Pan ředitel je přivítá a hned předává slovo Janě Řehákové, Matějovi Velechovskému a Matoušovi Soukupovi, kteří společně celou Vánoční akademii moderují.


Nejprve se nám představí prvňáčci s pásmem o koních, Šmoulí šou a Kočičí školou. Po těchto vystoupeních se těšíme na baletní sólo Stely Tomanicové z II. B. Pak můžeme ve dvou písních od Marty Kubišové obdivovat krásný alt Nikoly Simrové z IX. A. Na řadu přicházejí třeťáci se svými pásmy Rolničky, Pirátský tanec a do třetice ještě jeden taneček završený originální písničkou o naší Chrastavě. Děvčata z VI.A nám předvedou variaci na píseň Cups. Toto vystoupení si třída zrežírovala a nacvičila zcela sama. A jaká by to byla Vánoční akademie bez vánočních písní a koled? Od toho tu jsou Jiřičky, které celou pestrou mozaiku každoročně uzavírají.


Vl. Kollmannová
Chrastava 20.12.2017