Pálení čarodějnic

fotogalerie   video TV Chrastava

 

O Filipojakubské noci se dodržuje tradice pálení čarodějnic. Nejinak tomu je i v Chrastavě, kde ji připravuje Společenský klub dohromady se Sborem dobrovolných hasičů. Stalo se již tradicí, že průvod vychází z náměstí úderem 18. hodiny. V čele průvodu šel starosta Michael Canov s místostarostkou Zitou Václavíkovou. Děti si nesly lampiony a hodně jich bylo převlečeno za čarodějnice. Letos měly děti možnost  vyfotit se s velkou,  nově vyrobenou čarodějnicí, která se dala navléknout na ruku.
Již počtvrté se čarodějnice pálily na louce za hasičskou zbrojnicí. Členové SDH postavili 5,5 m vysokou hranici nahoře s čarodějnicí. Děti si mohly vyzkoušet svoji zručnost při různých soutěžích a disciplínách a získat odměnu nebo si nechat namalovat obličej. Občerstvení bylo zajištěné také hasiči. Na malém ohníčku se daly opéci buřty. Po celý večer nám hrál Bohemia Universal Band.
Pálení čarodějnic se vydařilo nejen díky precizní přípravě, ale i díky příjemnému počasí. Všem, kteří se na organizaci podíleli, děkujeme.
J. Marxová
 

Chrastava 2. května 2017

 

Články související:

2. května 2016 Čarodějnice a lampiónový průvod 2016

6. května 2015 Lampiónový průvod a čarodějnice