STROM SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ

 video Tv Chrastava     fotogalerie


I v letošním roce zdárně probíhala spolupráce s Dětským domovem Krompach v Čechách, která byla završena akcí „Vánoční strom splněných přání“. Tato akce probíhala již pošesté. Děti si vyrobily vánoční ozdoby na stromeček a na ně si napsaly svá přání. Lidé si přáníčka vyzvedli, dárky zakoupili a odevzdali je do infocentra.Tam se nafotili a referentky infocentra je zabalily. 18. prosince pracovníci Města Chrastava dárky naložili a odvezli je do dětského domova. Zde bylo pro nás připraveno malé občerstvení. Děti se těšily, až se představí se svojí besídkou. Měly připravené dvě pohádky, nejmenší dětičky nám zatancovaly na trpasličí svatbě, představily se mažoretky a na závěr vystoupení jsme si společně zazpívali. Součástí besídky bylo promítání fotek ze života dětí v domově a na různých akcích, kterých se zúčastnily během roku 2017. Pak již následovalo rozdávání dárků. Všem dětem bylo splněné jejich přání, které si napsaly, a každý ještě dostal dáreček navíc. Po rozbalení jsme byli pozváni do všech pěti bytů a navštívili jsme tak každou rodinku. Tady bylo napečené cukroví a připravené ovocné mísy a chlebíčky. Vše je natočeno a zdokumentováno. Návštěva se vydařila, děti byly spokojené a už se začaly těšit na zimní pobyt v Harrachově.


Děkujeme všem jednotlivcům, rodinám a kolektivům, kteří se podíleli na této akci a udělali radost zakoupením dárku. Jmenovitě to jsou:
Čápovi, Fraňkovi, Georgievski, Hájkovi, Henzlovi, Hruškovi, Kopalovi, Lindnerovi, Loučkovi, Martinyovi, Marxovi, Máchovi, Mouchovi, Pěchovi, Rožcovi, Sehnoutkovi, Šírovi, Šlechtovi, Šormovi, Vajnerovi, Vodičkovi, Vokounovi, Zmatlíkovi, Žemličkovi, rodina Brandova, Zíkova, manželé Novotní Z. + K., Zahradníkovi Z. + P., Zahradníková Aneta + Štěpánka, Klárka + Míša Loučkovi, sl. Dresslerová, paní Búziková, Čálková, Dušková, Foyterová, Hlavatá, Jiřičná, Matoušová, Peřinová, Reichlová, Suchanová, Teichmanová, Václavíková st., Václavíková ml., pan M. Canov, A. Trpišovský a B. Václavík. Z kolektivů a organizací to bylo Kadeřnictví Áčko, KČT, nohejbalisté, obyvatelé Vísky, pracovnice Pošty Chrastava, Ráj drogerie, Sokol ženy II., SPHMCH a kolektiv ZŠ.


Ještě jednou děkujeme.

Jitka Marxová – referentka infocentra
Chrastava 21.12.2017