Mikulášská nadílka s rozsvícením vánočního stromu


 

video TV Chrastava    fotogalerie


Za velmi zdařilou akci lze považovat letošní Mikulášskou nadílku. Již ve 14:00 hodin začaly vánoční trhy na náměstí. Byla možnost zakoupit si vánoční výrobky, keramiku, hračky, trdelník, sladkosti, uzené ryby, různé druhy sýrů a klobás. O hodinu později spustil své skladby orchestr Bohemia Universal Band a zazpíval nám pěvecký soubor Jiřičky. Program pokračoval živým betlémem, který si pro nás připravili mladí hasiči se svými vedoucími za vydatné pomoci Jany Eichlerové. Kdo chtěl, mohl se u betlému vyfotit. Poté nám opět zazpívaly Jiřičky, tentokrát s Martinem Maxou. Přítomní se mohli zahřát svařákem, medovinou, čertovským pivem, občerstvit se klobásou, cukrovím, koláči a jinými dobrotami. Úderem sedmnácté hodiny nastal ten nejdůležitější okamžik celého odpoledne. Na zaplněné náměstí dorazil Mikuláš, čert a andělé. Děti se už nemohly dočkat balíčků a dárečků. Mikuláš ale musel nejprve rozsvítit chrastavský vánoční strom, který letos dostal nové modro bílé osvětlení. Předvedl se nám v celé své kráse a už následovala mikulášská nadílka. Martin Maxa dále pokračoval ve svém koncertu, který na chvíli přerušil, neboť se vypouštěly bílé balónky, na které si lidé napsali svá přání. Spolu s moderátorem Davidem Jelínkem odpočítali začátek a k nebi se vzneslo několik desítek přání. Martin Maxa zpíval i po tomto dojemném okamžiku. Budeme doufat, že se přáníčka všem splní.
Paní místostarostka Zita Václavíková předala Dárkový poukaz pro útulek Azyl Pes Krásný Les. Pro pejsky a kočičky se nasbíralo celkem 379 kg krmiva. Všem, kteří se na této sbírce podíleli, velmi děkujeme. Jmenovitě to jsou: Z. Teichmanová, E. Procházková, S. Nováková, W. Kmínková, E. Štrachová, Z. Václavíková, pí Koutová, pí Průšová, Marxovi, Loučkovi, Urbanovi, Hrdličkovi, Dostálovi, Vodičkovi, Fraňkovi, Moravcovi, rodina Sehnoutkova, Šnýdlova, Šormova, Zíkova, pracovnice Pošty Chrastava a v neposlední řadě Město Chrastava.
Celé odpoledne i podvečer se vydařilo, počasí se umoudřilo, rodiče s dětmi odcházeli spokojeni a i na druhý den přišlo několik účastníků nadílky poděkovat za tuto krásnou akci. Všem, kdo se na přípravě i bezchybném průběhu podílel, děkujeme.
 

Jitka Marxová – referentka infocentra

Chrastava 08.12.2017