Nařízení státní veterinární správy -  Chrastava v pásmu dozoru

video TV Chrastava

 


Vážení občané, MĚSTSKÝ ÚŘAD upozorňuje, že od 9. února 2017 bylo vydáno Nařízení státní veterinární správy – MIMOŘÁDNÁ VETERINÁRNÍ OPATŘENÍ, k zamezení šíření nebezpečné nákazy –vysoce patogenní aviární influenzy (PTAČÍ CHŘIPKY) v důsledku výskytu ohniska této nákazy v Liberci-Hanychově. (ZDE)

                                                             Na území města Chrastava s výjimkou Vítkova bylo tímto nařízením vyhlášeno
                                                                                                             PÁSMO DOZORU



V pásmu dozoru je nařízeno provést nejpozději do 13. 2. 2017 soupis všech KOMERČNÍCH CHOVATELŮ drůbeže (chovatelé, kteří chovají drůbež podnikatelským způsobem za účelem dosažení zisku), a některá další opatření

OPATŘENÍ V PÁSMU DOZORU - ZDE
Informační leták o PTAČÍ CHŘIPCE - ZDE

Žádáme KOMERČNÍ CHOVATELE DRŮBEŽE, aby své chovy nahlásili na městský úřad nejpozději do 13. 2. 2017 do 12.00 hod (tel. 482 363 811, e-mail podatelna@chrastava.cz).
Žádáme občany, aby v případě zjištění úhynu chovaných nebo i volně žijících ptáků úhyn neprodleně ohlásili na tel. Městské policie – 603 941 561.
V pásmu dozortu je nařízeno sledovat zdravotní stav drůbeže a jiného ptactva chovaného v zajetí a každé zvýšení nemocnosti anebo významný pokles produktivity ohlásit na KVS SVS pro Liberecký kraj tel. č. 720 995 207.
 

Na SBĚRNÉM DVOŘE, Liberecká 35 jsou vyčleněny nepropustné uzavíratelné nádoby k bezpečnému uložení uhynulých ptáků  pocházejících z chovů a volně žijících ptáků, pro jejich svoz a neškodné odstranění asanačním podnikem.


Ing. Miroslav Chvála, tajemník MěÚ