Začátkem dubna skončila našim střelcům vzduchovková sezóna

 

Vzduchovková sezóna 2016-17 byla zahájena dne 1. 10. 2016 patnáctým ročníkem Střeleckého maratónu v Görlitz (kdy náš střelec střílel jeden den 100 ran z malorážky v leže a potom 100 ran ze vzduchovky ve stoje) a byla rovněž i tam ukončena 1. dubna 2017 Pohárem města Görlitz. Obou soutěží se zúčastnil Josef Rajnoha a na jaře i nováček dorostenec Jan POLMA. Obsadili jsme 1. a 3. místa.
Libereckou vzduchovkovou ligu střílelo 5 střelců z naší organizace. V puškových disciplínách v kategorii dorost do 12 let 30 ran v leže skončila Barbora HRABÁKOVÁ na 21. a v kategorii dorost do 16 let ze vzduchovky ve stoje 40 ran se Adéla KOČÍ umístila na 21. místě a Nela MACOUNOVÁ na 25. místě. V kategorii muži 60 ran ve stoje se Petr KLINGER umístil na 9. a Josef RAJNOHA na 2. místě. V Brně střílela VzPu 40 ran ve stoje Denisa KRATOCHVÍLOVÁ a vystřílela si 8.místo.
Na Mistrovství ČR ČSS v Plzni se nominoval Josef Rajnoha. S nástřelem 561,2 body skončil na 37. místě.
25. března v se Hanušovicích střílelo Mistrovství republiky Asociace Víceúčelových Základních Organizací Technických Sportů a Činností České Republiky vzduchových zbraní. Za naši organizaci jelo celkem 5 střelců. V kategorii dorostenky do 12 let se nominovala Barbora HRABÁKOVÁ (VzPu 30 ran vleže) a vystřílela si třetí místo.V kategorii dorostenci se na čtvrtém místě umístil Jan KOS. Jan POLMA v kategorii dorost do 14 let VzPu 40 ran ve stoje se umístil na 2. místě. Za ženy náš klub reprezentovala Denisa KRATOCHVÍLOVÁ a za muže (VzPu 60 ran ve stoje) Josef Rajnoha. Oba obsadili 3. místo.
20. května jsme pořádali 10. ročník Velké Ceny Chrastavy v LM , SM 60 a 3x20. Z důvodu souběžné soutěže v Českých Budějovicích, kde probíhal KONTROLNI ZÁVOD TALENTOVANÉ MLÁDEŽE, byla účast o něco slabší, ale i tak střílelo 17 střelců.
Do kontrolního závodu reprezentantů a o Pohár ČSS se nominoval Josef RAJNOHA, který naše město reprezentuje docela dobře. Po dvou kolech ze 71 nominovaných střelců se drží v první polovině startovní listiny.
V neděli 21. května se zúčastnil Semilské Šedesátky v LM 60 leže. I přes náročnou pořadatelskou činnost den předtím na Velké Ceně Chrastavy se mu podařilo vyhrát s nástřelem 585 bodů.
V rámci Chrastavských slavností chystáme v sobotu a v neděli dny otevřených dveří pro veřejnost. Zde bude možnost si vyzkoušet naše sportovní zbraně jak vzduchové i malorážkové pušky i pistole pod dozorem našich sportovních střelců.
Zveme všechny zájemce, kteří si chtějí zastřílet v rámci pravidelného tréninku, který se koná každé úterý a čtvrtek od 15-18 hodin. Jsme ochotni v rámci možností zbraň zapůjčit a prodat střelivo a terče na trénink.
 


Josef RAJNOHA
vedoucí SSK

 


Chrastava 21. května 2017