10. ROČNÍK VOŘÍŠKIÁDY

 


       


V sobotu 10.6.2017 se v Chrastavě v ZKO konal 10. ročník Voříškiády. A i tento rok byla akce velmi úspěšná. Na výstavu bylo přihlášeno 30 psů.

Jako už tradičně měli možnost pejsky vystavovat jak dospělí, tak i děti a to v kategoriích – "Nejhezčí fena výstavy" ,“Nejhezčí pes výstavy“ a "Dítě vystavovatel". Zatímco u Nejhezčí feny a psa výstavy se hodnotil hlavně vzhled a celkové předvedení pejska, u dětí se hodnotil i soulad psa a dítěte a to kolik toho děti o svých pejscích ví.

Ve všech kategoriích se vystavovatelé se svými psy nejdříve prošli v kruhu, a poté řekli pár základních informací o tom, kolik je psovi let, jaký je a co rád dělá. Kromě toho na všechny čekal i moderátor se svými záludnými otázkami a odpovědi byly občas velmi vtipné.

Po představení všichni vyrazili se svými psy na připravené překážky, jako byl třeba slalom nebo tunel. Tady se hodnotily právě dovednosti pejska a jak dokáže překážky překonat.

Mezi těmito hlavními kategoriemi se tu objevily ještě další dvě doplňkové kategorie, což byly též už tradičně "Pes šikula" a "Maškarní". Obě tyto kategorie mám opravdu ráda a vždycky se na ně nejvíc těším, protože pejsci (a páníčci) jsou každý rok velmi šikovní a kostýmy jsou čím dál nápaditější a propracovanější. Tento rok jste na Voříškiádě mohli vidět třeba doktora se svým psím pacientem, pejska jako miminko v kočárku, piráty a námořníky, nebo třeba safari smečku. No prostě bylo celé odpoledne na co koukat.

Po příjemně stráveném odpoledni už zbývalo jen kategorie vyhodnotit a udělit poháry, medaile, granule, pamlsky, hračky,… No prostě tu bylo cen víc než dost, a proto nikdo ze zúčastněných neodcházel domů s prázdnou. A kdo se třeba přišel jen podívat nebo fandit, mohl vyhrát ceny v tombole.

Celkově se mi akce moc líbila a jak pořadatelé tak i vystavovatelé tu jako každoročně vytvořili příjemnou atmosféru.

    
Autor článku a účastnice voříškiády Lucie Postlová

Chrastava 25. června 2017