Zuzana Bubílková
 

fotogalerie  video TV Chrastava

Dne 11. 9. 2018 se uskutečnila v sále Společenského klubu beseda s novinářkou, publicistkou a moderátorkou paní Zuzanou Bubílkovou.
Zuzana Bubílková (* 11. května 1952 ve Zlíně) je televizní novinářka, publicistka a moderátorka. Narodila se ve Zlíně, ale ještě během dětství se i s rodiči přestěhovala na Slovensko. Jejím nejznámějším televizním a divadelním pořadem se stal politicky laděný satirický cyklus S politiky netančím později přejmenovaný na Politické harašení, který připravovala společně s Miloslavem Šimkem.
Začínala ve Slovenské televizi. Společně s Otou Černým uváděla pořad Co týden dal. Po rozpadu Československa přesídlila do České republiky a pracovala v České televizi, souběžně s tím také v soukromém rádiu Frekvence 1. Z té doby pochází také její první kontakty s Divadlem Jiřího Grossmanna, kde zpočátku vystupovala v pořadech Miloslava Šimka nejprve pohostinsky, později pravidelně a systematicky. Od roku 1995 pak také pravidelně vystupovali nejprve ve veřejnoprávní České televizi, poté pod změněným názvem v Televizi Nova. Ve své divadelní činnosti na TV Nova pokračovala i po úmrtí (2004) svého jevištního partnera Miloslava Šimka. Kvůli nemoci ale musela na čas skončit. Napsala i knihy Co kamery neviděly (o svém působení v televizi v revolučních a porevolučních letech) a Co týden (ne)dal (o svém moderování diskusních pořadů Československé a později České televize).

Besedy se zúčastnilo cca 25 občanů, poslechli si vyprávění o jejím dětství a z natáčení jejich pořadů jak v televizi, tak v rádiu a také měli možnost se seznámit se šperky, které paní Bubílková vyrábí a přivezla s sebou na ukázku. Byl to příjemně strávený podvečer.
 

Chrastava, 13. září 2018

Libuše Junková, knihovnice