Kachna 2018 aneb nikam jsem se neodstěhoval

Kachna 2018: Jak jsem se dozvěděl asi z 10 zdrojů hned po návratu z dovolené, prodal jsem byt a koupil na klíč za 5 mil. Kč dům v Oldřichově na Hranicích vystavený na pozemku, jehož levnou koupi mě zařídil hejtman Martin Půta. Zároveň jsem si přehlásil trvalé bydliště na radnici, abych mohl v Chrastavě kandidovat i v letošních komunálních volbách.

Skutečnost 2018: Bydlím přesně tam, kde bydlím již od roku 1985, tzn. nikam jsem se neodstěhoval, žádný pozemek ani dům jsem nikde nekoupil a ani to neplánuji. Kachna vznikla zřejmě tím, že jsem nechal byt po dobu mé dovolené rekonstruovat (v nákladech v řádu nepoměrně nižším, než by byla koupě onoho neexistujícího domu na klíč), neboť údajným kupcem bytu měl být jeden z pracovníků firmy, která byt rekonstruovala.

Postskriptum: Kdybych se teoreticky odstěhoval mimo Chrastavu (o čemž neuvažuji), nikdy bych se nepropůjčil k tomu, abych se ve vidině kandidatury přehlásil na radnici a kandidoval v Chrastavě a bydlel přitom jinde. Takovýto postup bych považoval za podvod, přestože je mě známo, že se tak občas někde děje, protože smyslem ustanovení zákona o povinném trvalém bydlišti v obci, kde kandidát v komunálních volbách kandiduje, je, aby zastupitel v dané obci opravdu žil a tak nejlépe znal a poznával její každodenní radosti a strasti.
 


Michael Canov, starosta
Chrastava 20. 8. 2018