Připravuje se oprava náměstí 1. máje

 

 video TV Chrastava

Dlouho připravovaná akce rekonstrukce náměstí 1. máje se dočká realizace. Práce budou zahájeny v pondělí 4. 6. 2018, tedy bezprostředně po skončení letošních Chrastavských slavností, kdy budou odfrézovány živičné povrchy a začnou práce na rekonstrukci plynovodu a vodovodu. Během prací bude omezen vjezd vozidlům na náměstí, pro pěší bude přístup do obchodů zajištěn bez omezení. Samotný prostor uprostřed náměstí bude po dobu pokládky nové dlažby (cca 6 týdnů) pro pěší z důvodu bezpečnosti uzavřen.
V rámci prací budou kompletně vydlážděny cesty pro pěší uvnitř náměstí, komunikace (strana u školy a před radnicí) dostanou nové povrchy v kombinaci s dlážděnými místy pro parkování. Celkovou situaci budoucí podoby náměstí si můžete prohlédnout pod tímto článkem.
Práce by měly být dokončeny do konce prázdnin a výběrové řízení na realizaci akce vyhrála společnost Žáček s.r.o., která nabídla nejnižší cenu – 4,6 mil. Kč. Na nákladech se budou podílet i správci sítí a to částkou 500 tis. Kč.

Omlouváme se za komplikace způsobené realizací prací a věříme, že zadostiučiněním bude výsledná podoba opraveného náměstí.

Chrastava 10.04.2018
Mgr. Jakub Dvořák, vedoucí ORM

Koordinační situace