NOVÁ KNIHA O ZAJÍMAVOSTECH CHRASTAVSKA

 

Pozvánka

Křest s autogramiádou:
Kmotři knihy: Marek Řeháček, Petr Ferdyš Polda, Siegfried Weiss

V úterý dne 11. prosince 2018 od 17 hodin proběhne v kavárně Bétel bistro v Chrastavě křest nové knihy Ivana Vydry s názvem “Není patník jako patník aneb známé i méně známé zajímavosti Chrastavska”.
Kniha volně navazuje na první knihu "Boží muka a pomníky jako součást krajiny na Chrastavsku. Představuje zapomenuté drobné památky typu silničního značení, kilometrovníků, nárožních a odrazových kamenů, ale také mezníků panství či triangulačních a nivelačních bodů, a to na území města Chrastavy a v nejbližším okolí.
Na 106 plnobarevných bohatě ilustrovaných stranách se dozvíte i zajímavosti např. o výstavbě benzínových čerpacích stanic v minulosti či o tom, jak Město Chrastava ke svým lesům přišlo...

Se křtem pomůžou autoři známých a oblíbených místopisných publikací – badatel Marek Řeháček a nakladatel a výtvarník Petr Ferdyš Polda, kteří představí svoje nejnovější knižní počiny – knihy Příběhy rozhleden Českého ráje a Jablonecké maličkosti.
Dalším pomocníkem bude fotograf a spisovatel Siegfried Weiss, autor dvou nových publikací Protiklady a podobnosti Jizerských hor a Českého ráje a O věčných proměnách lesa.

Do starých časů nás přenese několik melodií chrastavského flašinetáře pana Václava Janečka.

O občerstvení se s pečlivostí postará Bétel bistro - káva, čaj, svařené víno, pečený čaj, grog či griotka... a další dobroty (možná bude i vánoční štola).

Křest bude spojen s krátkým vyprávěním a besedou s autory, s prodejem nových knih a autogramiádou (můžete si přinést i jiné knihy uvedených autorů).


Přijďte se příjemně předvánočně naladit do příjemného prostředí kavárny a případně udělat radost sobě nebo svým blízkým pro stromeček zakoupením nové knihy.

Těší se na Vás Ivan Vydra, badatel a autor publikace