"Chrastavské šlápoty 2018 - 45.ročník"


 

video TV Chrastava      fotogalerie

 

 

Každoročně pořádá KČT Chrastava turistický pochod zvaný Chrastavské šlápoty. Koná se vždy první lednovou sobotu a letošní jubilejní ročník připadl na 6.1.2018.
Těžko popsat atmosféru, jaká panovala během příprav. Nejistota, jak vše zvládnout v novém prostředí v restauraci U Komína, jak personál restaurace vydrží nápor účastníků, jak vyřešit překážky jako je náhlé onemocnění pořadatelů, jak ovlivnit počasí, které bylo v přípravném týdnu víc než nepříznivé…


V sobotu ráno však sluníčko ukázalo přívětivou tvář a vybídlo tak k pochodu neuvěřitelný, a to doslova rekordní, počet účastníků – 1446. Přicházeli lidé nejen z Chrastavy, ale z Lomnice nad Popelkou, ze Semil, z Trutnova, přátelé z Německa a Polska a další. Nikoho neodradila dlouhá fronta u prezence ( dle slov jedné z pořadatelek – jako na mandarinky v době totalitní), ale ani mírné bloudění v bahnitém terénu. Na kontrolách se nestačily doplňovat zásoby čaje, piva a špekáčků, dodatečně se tiskly další diplomy, které si účastníci odnášeli společně s upomínkovými předměty.Tým restaurace byl v pohotovosti od 4 hodin od rána a připraven podávat výborné jídlo a pití až do pozdního odpoledne. S úsměvem šlo vše jako na drátkách.


Neuvěřitelné, ale rekord byl tedy překonán a my všichni doufáme, že každý, kdo s námi strávil den, si odnášel radost a uspokojení ze sportovního zážitku.
Zakončím tento příspěvek slovy, ať nám všichni zachovají přízeň, přijdou mezi nás i během roku, kdy jezdíme a chodíme na výlety a příští rok zase znovu!!

Zdenka Novotná, KČT Chrastava

 

Ozvěny 45. ročníku