Krajská sokolská akademie Jablonec n. N. 

 


V sobotu 15. prosince 2018 se konala poslední akce projektu „Sokol republice aneb Sletový rok v Libereckém kraji“ - Krajská sokolská akademie v Městské hale v Jablonci nad Nisou, přehlídka ukázek cvičenců všech věkových kategorií ze Sokolských žup Ještědské, Jizerské a Krkonošské – Pecháčkovy.

Oddíl mladšího žactva z Chrastavy byl požádán o účast a předvedení sletové skladby „Děti to je věc!“ na přelomu září a října. Nejprve jsme zjistili u dětí, zda mají chuť skladbu „oprášit“ a ještě jednou ji zacvičit pro veřejnost. Byly jsme překvapeny jednoznačnou odpovědí. Po projednání s rodiči jsme se tedy pustili společně do práce a v neuvěřitelném čase secvičili z části pozapomenutou skladbu.

Do Jablonce nad Nisou jsem vyjeli sice jen s patnácti dětmi (ze šestnácti), ale i tak děti svou skladbu předvedly, jak nejlépe mohly. Celý program byl velmi poutavý, a tak děti se zaujetím sledovaly i výkony ostatních cvičenců. Velkou odměnou nám bylo poděkování z vedení župy společně s pochvalou za bezproblémové chování dětí po celou dobu akce.

S díky dětem i rodičům
cvičitelky Míla Houdová a Zdeňka Močárková