Vernisáž výstavy OSVĚTLENO

 

video TV Chrastava  fotogalerie

 Stalo se již tradicí, že měsíc květen a červen patří každý rok výstavě prací žáků ZUŠ Liberec, pobočka Chrastava. Je tomu tak i letos a výstava pod názvem „Osvětleno“ byla zahájena vernisáží v pátek 4. května 2018 v infocentru. Děti tvoří řadu let pod vedením paní učitelky Ivany Vykypělové, která za svoji práci letos obdržela plaketu Jana Ámose Komenského.
Vernisáž byla zpestřena hudebním vystoupením klarinetového kvarteta – junioři ze ZUŠ Liberec, pobočka Hrádek nad Nisou. Děvčata Karolína Dobešová, Linda Suková, Natálie Veselá v čele se svým učitelem Lubošem Lachmanem, který zaskočil za nemocnou Kateřinou Zamrzlovou nám zahrála čtyři krásné skladby. Soubor vznikl teprve v roce 2017 a má za sebou 10 koncertů.
Vernisáž uvedl starosta Chrastavy Michael Canov a celoroční práci výtvarného kroužku nám představila Iva Vykypělová. O občerstvení se postaral nejen Společenský klub, ale i maminky, které dětem napekly dobrůtky a laskominy. Vernisáž měla hojnou účast, což dokládá, že rodiče i prarodiče zajímá, jak se jejich dětem daří a co umí namalovat a vytvořit.
Výstavě přejeme velký úspěch a navštívit ji můžete do 22. června 2018, ve všední dny od 9:00 – 16:00 hod. a o víkendu od 10:00 – 14:00 hod.


Jitka Marxová – infocentrum Chrastava
4. 5. 2018