VERNISÁŽ VÝSTAVY OBRAZŮ

video TV Chrastava     fotogalerie 

 

V městské galerii umožňuje Společenský klub vystavovat svá díla nejen profesionálům, ale hlavně se zaměřuje na amatéry, kteří rádi fotí, malují, tvoří rukama a nebojí se své výrobky, umění a sbírky představit širokému okolí.
Jednou z takových výstav je i „Malování pro radost“. Jedná se o obrazy Jiřího Svobody z Liberce, původem ale z Chrastavy. Výstava byla slavnostně zahájena vernisáží v pátek 1. března 2019 a lze na ní shlédnout na čtyřicítku obrazů od tohoto autora. Jedná se o tvorbu za poslední dva roky a je to již čtvrtá výstava pana Svobody. Vernisáž se nesla v přátelském a rodinném duchu. Výstava je prodejní a hned na vernisáži se tři obrazy prodaly.
Jiří Svoboda je samouk, který si svůj celoživotní sen začal plnit až v šedesáti letech. Nejprve zkoušel kreslit tužkou vše, co ho napadlo. Jeho učitelka výtvarné výchovy rozpoznala talent a posílala ho do Lidové školy. K tomu ale nedošlo. Až později díky své rodině, která ho podporuje v plnění jeho snu, pan Svoboda své snění proměnil ve skutečnost. K 60. narozeninám dostal odborný kurz na malování barvami a sklidil velký úspěch u lektorky i u ostatních účastníků kurzu. Rodina mu zakoupila několik pláten, stojan, paletu a mnoho barev a štětců, aby mohl pokračovat ve své tvůrčí činnosti. Absolvoval další kurz, tentokrát malování tužkou a tuží „Malování pravou mozkovou hemisférou v atmosféře hudby“. Z obrázků pana Svobody dýchne na člověka klid, pohlazení na duši, radost a vyvolávají příjemné pocity. Je vidět, že jsou opravdu tvořeny s láskou.
Na výstavu jste srdečně zváni do městské galerie a lze ji navštívit do 25. dubna 2019.


Jitka Marxová – Infocentrum

Chrastava 4.3.2019